FC Utrecht en Agis werken samen aan een gezond Utrecht

Array

FC Utrecht heeft in Agis Zorgverzekeringen een nieuwe maatschappelijk partner gevonden. Op 23 november is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen beide partijen. Als dé voetbalclub in de Utrechtse regio en de grootste zorgverzekeraar zijn Agis en FC Utrecht zich bewust van hun maatschappelijke functie en verantwoordelijkheid en willen zij waar mogelijk gaan samenwerken op dit gebied. Concreet moet de samenwerking een actieve en gezonde levenstijl bevorderen onder de Utrechtse bevolking.


Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse ondertekenden FC Utrecht voorzitter Jan Willem van Dop samen met commercieel directeur van Agis, Dieneke Mandema, de samenwerkingsovereenkomst. “Agis en FC Utrecht zijn zich bewust van de maatschappelijke functie en verantwoordelijkheid en willen waar mogelijk samenwerken op dit gebied” zei Jan Willem van Dop na de ondertekening. “FC Utrecht geeft graag gehoor aan sociaal-maatschappelijke projecten en zeker in samenwerking met een partner als Agis.”

“Agis besteedt als zorgverzekeraar veel aandacht aan preventie- en gezondheidsprogramma’s in de Utrechtse wijken”, aldus Dieneke Mandema van Agis. “Vanuit de samenwerking met FC Utrecht komt er nu ook een eigen collectieve Agis verzekering voor FC Utrechtsupporters.”

Begin oktober jl. sloten de gemeente Utrecht en Agis al een samenwerkingsovereenkomst ‘Utrecht Gezond’ met als doel een belangrijke bijdrage te leveren aan de gezondheid van de Utrechtse bevolking. Preventie en zelfredzaamheid staan hierbij centraal. Het stimuleren van een actieve en gezonde levensstijl is een terrein waarop FC Utrecht en Agis elkaar graag willen versterken. Er starten in 2009 talloze wijkgerichte gezondheidsprogramma’s in Utrecht waarbij jongeren een belangrijke doelgroep vormen. De aantrekkingskracht van professioneel voetbal biedt een prachtige kans om ook zoveel mogelijk jongeren te verleiden om bewuster met hun lichaam om te gaan.

De collectieve verzekering voor FC Utrecht supporters biedt aanzienlijke korting voor deelnemers op de basis- en aanvullende verzekeringen van Agis. Daarnaast organiseren Agis en FC Utrecht onder meer een voetbalclinic. Hier voetballen deelnemers aan de zorgverzekering samen met voetballers uit de selectie van FC Utrecht

Bron: Agis


Recente artikelen