Waarom wordt Erbudak niet betrokken bij de IJsselmeerziekenhuizen?

Array

Ze heeft het geld om de Ijsselmeerziekenhuizen over te nemen. Ze heeft met succes het Slotervaart ziekenhuis omgevormd tot een winstgevend ziekenhuis. Haar recept: “Gewoon hard werken”. De IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad zijn nog steeds niet gered maar zij zit nog niet aan tafel. Voor de partijen die nu aan tafel zitten, is de schuld van het ziekenhuis een probleem. Niet voor Aysel, zij laat weten dat zij vertrouwen heeft in het ziekenhuis en de schuld van 25 miljoen voor haar geen belemmering is om het ziekenhuis over te nemen. Directeur Aysal Erbudak van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam wil de ziekenhuizen wel overnemen. Maar de leiding van de bijna failliete ziekenhuizen willen haar niet. Het overleg met de Stakeholders van de Ijsselmeerziekenhuizen gaat vandaag nog door, maar zonder Erbudak. Als er geen overeenstemming wordt bereikt rest er alleen nog het aanvragen van surseance van betaling.


Op onze redactie vragen we ons af waarom Erbudak niet aan tafel zit. Zij heeft de steun van de Medici, de OR en de clientenraad. Alleen het bestuur ziet haar niet zitten. Marco de Vaan, cardioloog en voorzitter medisch staf, is niet blij met de situatie en zijn van plan om Aysel Erbudak alsnog te vragen het ziekenhuis te redden. De Vaan wacht vandaag nog even de onderhandelingen van de leiding van het ziekenhuis af. Maar als er geen oplossing komt zal het ziekenhuis failliet gaan en komt de medische staf met een eigen plan samen met Erbudak.




Hoefsmit laat verder niets los over de impasse de is ontstaan. Die doet net alsof mevrouw Erbudak zonder plannen een ziekenhuis in financiele nood wil overnemen. Aan omroep Flevoland laat hij weten dat hij nog geen enkel plan van haar heeft ontvangen. De werkwijze van Erbudak is omstreven en succesvol. Zo’n twee jaar terug zat het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam diep in de schulden. Het ziekenhuis boekt inmiddels winst. Gisteren sprak NOVA nog met Erbudak Aysel Erbudak reageerde in de studio op de bizarre situatie.



Overnamekandidaat ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk, die door de raad van bestuur was aangewezen als geschikte kandidaat, viel dinsdag af. De MC Groep van Loek Winter is nog in gesprek over een eventuele overname. Het bedrijf is bereid het hospitaal over te nemen, maar zonder schulden. Als woensdag geen oplossing wordt gevonden, wordt surseance van betaling aangevraagd.

Zorgverzekeraar Achmea meldde dinsdag dat het overnameplan van het St Jansdal het meest realistisch en financieel haalbaar is. Bovendien is de zorgverzekeraar bereid extra te financieren. Toch bleek het St Jansdal volgens de raad van bestuur geen geschikte kandidaat.
In beide overnamegevallen was een extra financiele injectie van andere partijen noodzakelijk. Als het gat van 25 miljoen euro niet wordt gedicht en surseance van betaling wordt aangevraagd, staan alle opties voor overname weer open.


Wij wachten af wat de volgende stappen zullen zijn.


UPDATE:

Jammer voor Aysel Erbudak. Zij is nu als overnamekandidaat buitenspel gezet. Woensdag nog werd het zij uitgenodigd voor deelname aan de onderhandelingstafel. Die uitnodiging bleek een farce.


Volgens sommige medisch specialisten van de IJsselmeerziekenhuizen is door ,,de samenspannende partners”, alles op alles gezet om Aysel Erbudak buiten de deur te houden. ,,Terwijl zij als enige van de geïnteresseerde partijen écht voor een ongeschonden toekomst van onze ziekenhuizen ging. Zij wilde alles in tact laten en verder uitbouwen.”


Hier onder een kleine Impressie over Aysel Erbudak



Recente artikelen