We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Dienst Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
verliezen via de poriën in de eischaal. Wat de grootte en het aantal poriën in de eischaal betreft, is er een grote natuurlijke spreiding, zodat heel wat eieren te veel vocht verliezen en heel wat andere eieren te weinig. In dit werk werd er een methode ontwikkeld die het mogelijk maakt de porositeit van de eieren te meten zonder het Om de kans op uitkippen van een gezond kuiken zo groot mogelijk te maken, moet een ei tijdens het broeden 12 % van zijn gewichtei te beschadigen, zodat de vochtigheid in de incubator – die het gewichtsverlies ook beïnvloedt – aangepast kan worden aan de eieren die in de incubator gebroed worden. Deze methode is gebaseerd op het opmeten van een mechanische trilling doorheen het ei en licht dat door het ei gestuurd wordt.
Bron: http://www.kuleuven.be/doctoraatsverdediging/0304/027.htm Dus A:
:
Het juiste antwoord is A: een ei dat net bevrucht is weegt meer dan een ei met een kuikentje erin. Een kippenei van 60 gram weegt na 21 dagen broeden nog maar 51 gram (dat is het kuikentje en de eierschaal samen). Het ei heeft dus 9 gram van zijn gewicht verloren. Hoe kan dit? Eieren lijken wel helemaal dicht, maar elk ei bevat duizenden kleine poriën. Deze mini-gaatjes zijn niet altijd met het blote oog te zien. Door deze poriën wordt zuurstof uit de omgeving gehaald, wat nodig is om de voedingsstoffen in het ei om te zetten in een kuikentje. Maar wat er óók gebeurt, is dat er door die poriën water verdampt uÃt het ei. In 21 dagen verliest een ei 9 gram aan water.