Multidisciplinaire COPD zorg is ook mogelijk binnen gewone huisartsenpraktijk

Array

Het is mogelijk, sterker nog, het kan! Maar het is niet altijd even makkelijk. Dat is het statement van Marjolein Rebel, organisatieadviseur bij Rhijnhuysen, op het congres ?COPD-ketenzorg? op 12 december in het Educatorium van de Universiteit van Utrecht. Rhijnhuysen is het platform voor ketenzorg in de regio Utrecht met 16 aangesloten zorgorganisaties. Tien jaar geleden ging het COPD-project Utrecht van start, één van de eerste initiatieven in het land om COPD-zorg verbeteren. Om multidisciplinaire COPD-zorg in de eerstelijn te stimuleren, startte Rhijnhuysen in 2007 het project ?Score op COPD?. Vijf Utrechtse huisartsenpraktijken en gezondheidscentra committeerden zich aan het project: werken in een multidisciplinair team aan concrete en zelf benoemde doelen. Nieuw voor de teams was ook: de patient zelf zijn eigen streefdoelen laten bepalen. Score op COPD is gebaseerd op de doorbraakmethode en het Chronic Care Model. Ben je benieuwd naar de film waarin ervaringen van patienten, de praktijkondersteuner en de fysiotherapeut over multidisciplinaire COPD-zorg centraal staan? Wil je weten wat de werkbare en minder werkbare onderdelen, de successen en de noodzakelijke randvoorwaarden voor multidisciplinaire COPD-zorg zijn? Schrijf je dan nu in. Je doet dit door te surfen naar www.integratedcare.nl en dan door te klikken op nascholing en vervolgens op nascholingsagenda.

 

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen