50% van MKB betaalt nog steeds onnodig teveel zorgpremie

Array

Collectiviteitskorting sterk in opkomst
In 2008 heeft 59% van de Nederlanders een collectieve zorgverzekering. Het eerdergenoemde onderzoek wijst uit dat in de leeftijdsklasse 18 tot 45 jaar, en dus onder werknemers uit het MKB, relatief weinig Nederlanders collectief verzekerd zijn.
Ten aanzien van zorgverzekeringen willen werkgevers hun werknemers vooral ondersteunen maar niet eenzijdig opleggen voor welke zorgverzekeraar zij moeten kiezen. Collectiviteiten hebben een premievoordeel en bieden vaker een restitutiepolis die meer keuzevrijheid biedt bij het kiezen van een zorgverlener. Met name bij de kleinere MKB bedrijven is internet een belangrijk en goedkoop medium om personeel te informeren.

Economische teruggang leidt tot extra kostenbewustzijn
Door de huidige financiele crisis en de neigende recessie neemt het kostenbewustzijn toe. Werkgevers willen geen extra kosten maken, terwijl werknemers collectiviteitsvoordeel meer dan ooit nodig hebben.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen