Adoptiebaby’s krijgen herinneringen mee

Array

DRUK Communicatie

Adoptiebaby’s die in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede worden geboren, krijgen van het ziekenhuis in de toekomst een koffertje met herinneringen mee. De eerste prille herinneringen zijn voor iedereen heel belangrijk, aldus het ziekenhuis dinsdag.

Het Ziekenhuis Gelderse Vallei is naar eigen zeggen het eerste ziekenhuis in Nederland dat adoptiebaby’s herinneringen aan hun geboorte en eerste levensdagen meegeeft. In het koffertje zit een dagboek waarin de eerste dagen van de baby wordt beschreven. Daarbij zitten foto’s en een dvd met opnames van de baby in bad of in zijn of haar bedje. Ook kunnen er praktische zaken als een rompertje, speentje en wat speeltjes in zitten. De herinneringskoffer reist met de baby mee naar de opvangouders en vervolgens naar het pleeggezin of adoptiegezin. Later zal het een dierbare herinnering zijn, denkt het ziekenhuis. In het ziekenhuis in Ede worden jaarlijks gemiddeld vijf adoptiebaby’s geboren.

(ANP)

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen