Alysis Zorggroep: IC Ziekenhuis Zevenaar blijft gewoon open

Array

In de media circuleren berichten dat Ziekenhuis Zevenaar op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg per direct haar Intensive Care (IC) afdeling moet sluiten omdat het niet zou voldoen aan landelijke kwaliteitseisen die voor alle IC’s in Nederland gelden.


Deze berichten zijn onjuist.
De Intensive Care van Ziekenhuis Zevenaar blijft gewoon open. Patienten krijgen op de IC van Ziekenhuis Zevenaar de medische en verpleegkundige zorg die voldoet aan de landelijke CBO-kwaliteitsnormen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan IC’s in Nederland stelt. De IGZ heeft zojuist bevestigd dat Ziekenhuis Zevenaar niet in de definitieve lijst voorkomt van vier ziekenhuizen waarvan de IC moet sluiten.

Het onderzoek
De Inspectie voor de Gezondheidszorg besloot in december 2007 in 47 ziekenhuizen de kwaliteit van IC’s van ziekenhuizen te toetsen aan de landelijke professionele standaarden voor IC’s. Vandaag publiceerde de Inspectie het onderzoeksrapport. In het rapport spreekt de IGZ van tien ziekenhuizen die niet voldoen aan de voorwaarden voor verantwoorde IC-zorg op niveau 1. Deze week heeft een aantal ziekenhuizen onder druk van de inspectie laten weten dat zij alsnog met hun medische staf afspraken hebben gemaakt dat zij voldoen aan de voorwaarden voor IC-zorg op niveau 1. Daarom zijn de door de IGZ opgelegde maatregelen op deze ziekenhuizen niet meer van toepassing.


Zorg op IC Ziekenhuis Zevenaar voldoet aan voorwaarden
Uiteindelijk moeten dus vier ziekenhuizen op last van de inspectie hun IC-zorg beeindigen. Ziekenhuis Zevenaar behoort niet tot deze ziekenhuizen en mag dus gewoon de IC-zorg blijven bieden aan patienten uit De Liemers.


Bron:www.alysiszorggroep.nl

Copyright © 2008 This feed is for personal, non-commercial use only.  The use of this feed on other websites breaches copyright. If this content is not in your news reader, it makes the page you are viewing an infringement of the copyright. (Digital Fingerprint: MusebUyedRUcre7eYEdRapHaSWadraj28
Auteursrecht Medicalfacts 2008 is Deze RSS feed is voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Het gebruik van deze feed op andere websites overtreedt het auteursrecht. Als deze inhoud niet in uw nieuwslezer verschijnt, maakt het de pagina die u nu leest een overtreding van het auteursrecht. Meldt misbruik aan info at medicalfacts.nl. (Digitale Vingerafdruk: MusebUyedRUcre7eYEdRapHaSWadraj28


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen