Omstreden huisarts Capelle aan den IJssel gewoon aan de slag

Array

Juristen van de Landelijke Huisartsen Vereniging zien geen mogelijkheden om huisarts  Daniel van Santen te weren uit Capelle aan den IJssel. De huisarts die in staat is kanker te verhelpen met ingestraalde gebedsdoekjes en een pesthekel heeft aan zondige homo’s mag gewoon aan het werk. Van Santen zal over drie weken een praktijk openen. En daarmee is het iniatief van de huisartsen in Capelle voor niets geweest De plaatselijke huisartsen verenigden zich in een stichting toen ze hoorden dat Van Santen zich in hun woonplaats wou vestigen, en hebben onlangs unaniem besloten NIET te zullen waarnemen voor zijn praktijk.

De LHV heeft dus geen grond kunnen vinden om hem te weren uit Capelle a.d. IJssel. En dat is dus niet gelukt.  Volgens hen zijn er geen juridische gronden om onder het contract van de huisarts uit te komen. Dat zegt Arie van Zuijdam, voorzitter van de Stichting Capelse Huisartsen.

Pas nadat Van Santen zijn contract tekende om in het gezondheidscentrum in Capelle Oostgaarde te gaan werken, ontstond er beroering onder de huisartsen in Capelle. Van Santen kwam in opspraak na zijn uitspraken in dagblad Trouw over het gebruik van gewijde doekjes bij de genezing van ziekten als aids en kanker en over zijn opvatting dat homoseksualiteit te genezen zou zijn.Er zijn al patienten die hebben aangegeven niet door Van Santen behandeld te willen worden. Volgens Van Zuijdam zal pas vanaf het nieuwe jaar duidelijk zijn hoeveel patienten daadwerkelijk willen overstappen. Wat als dat er heel veel blijken te zijn? ,,De waarnemingsgroep van huisartsen, dus ook de artsen buiten Oostgaarde, is ervan doordrongen dat het belang van de Capelse patienten voorop staat,’’ wil Arie van Zuijdam daarover zeggen.

4 thoughts on "Omstreden huisarts Capelle aan den IJssel gewoon aan de slag"

  1. de mannelijke jomanda in capelle……een arts die gelooft dat homosexualiteit te genezen is is wat mij betreft achterlijk!!!!!!….op welke planeet heeft deze man de laatste tijd gezeten????ik hoop niet dat er onschuldige slachtoffers zullen vallen….iemand die gelooft dat hij  kanker en aids kan genezen met gebedsdoekjes is zelf een freak!!!!!!

  2. De articulatieve en empathische vaardigheden laten -na het filmpje op http://www.ikgeloofinwonderen.nl ogenschijnlijk dramatisch te wensen over. Wonderen bestaan….getuige de gehele situatie. Zelfs de schijn tegen dient al voldoende te zijn zulks een huisarts te weren; het zorgt verlopig voor een hoop onrust in Capelle. Ik heb om mij heen al vernomen dat diverse mensen naar eenandere huisarts gaan overstappen.Verontruste bewoner Oostgaarde.

  3. Redactie Medicalfacts/ER

    @ Ruben,
    Ik denk dat de url http://www.ikgeloofinsprookjes.nl beter was geweest. Filmpjes zijn hilarisch. Alleen is het niet erg prettig als je zo iemand als huisarts hebt. Ik kan me goed voorstellen dat Capelle op haar hoede is. Het zou niet moeten kunnen.

  4. De huisartsen van Capelle zullen niet waarnemen voor de praktijk van van Santen….ik heb liever dat de huisartsen weigeren dat van Santen voor hen waarneemt!!! Je zal zo iemand ongevraagd als waarnemend arts treffen terwijl je net zo blij bent dat het jouw dokter niet is!! Als de andere artsen voor hem waarnemen weet je in ieder geval zeker dat je een goede dokter aan je bed hebt!

Comments are closed.

Recente artikelen