Hepatitis A in Hummeloord

Array

Op kinderdagverblijf Hummeloord is bij enkele kinderen, uit eenzelfde babygroep, hepatitis A gesignaleerd. GGD Gooi & Vechtstreek biedt deze kinderen, hun familie en begeleiders op donderdag en vrijdag de mogelijkheid om zich op het kinderdagverblijf te laten inenten. Iedereen die volgens de landelijke protocollen van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) tot de risicogroep behoren hebben woensdag een oproepbrief ontvangen.

Hepatitis A is een zeer besmettelijke leverontsteking, die kan ontstaan door slechte hand- en toilethygiene. Zorgvuldig handenwassen na gebruik van het toilet kan verdere besmetting met het virus voorkomen. Voor jonge kinderen is het doormaken van deze infectieziekte niet erg belastend. Bij volwassenen treden echter wel vervelende ziekteverschijnselen op. De GGD is een voorlichtingscampagne gestart en heeft een brief verstuurd naar alle huisartsen in Weesp met de vraag alert te zijn en nieuwe gevallen te melden.


De GGD biedt mensen die niet direct tot de risicogroep behoren eveneens de mogelijkheid om zich tegen hepatitis A te laten vaccineren. Hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht. De gemeente Weesp raadt mensen die vragen hebben of verontrust zijn door het bericht aan om contact op te nemen met de GGD Gooi & Vechtstreek, 035-6926220.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen