Gehandicapt meisje dood gevonden in Stichting Arduin

Array

UPDATE: Het 8-jarig meisje dat vanochtend dood werd gevonden in een tehuis voor verstandelijk gehandicapten in Vlissingen, is waarschijnlijk toch een natuurlijke dood gestorven. Dat zegt de leiding van de instelling Arduin. Eerder meldde de politie dat het kind mogelijk geen natuurlijke dood was gestorven en dat er een onderzoek werd ingesteld. Het tehuis in Vlissingen zegt dat de doodsoorzaak wordt onderzocht maar dat er geen reden is om aan een misdrijf te denken.

_________________________________________________________

In een woning voor verstandelijk gehandicapten in Vlissingen is een 8-jarig meisje dood aangetroffen. Volgens een arts is ze geen natuurlijke dood gestorven. De woning waar het meisje werd gevonden is van de Stichting Arduin. Volgens een politiewoordvoerder wonen er meerdere verstandelijk gehandicapten in het pand. Het is nog onduidelijk hoe het meisje om het leven is gekomen. Volgens de politie is er vastgesteld dat het meisje een niet natuurlijke dood is gestorven. Zij werd vanmorgen rond 08.45 uur door één van de verzorgers in een woning van stichting Arduin dood aangetroffen. De ambulancedienst en de traumahelikopter werden gealarmeerd maar het meisje overleed ter plekke. De technische recherche en twee artsen hebben ter plekke onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak. Volgens de politie is inmiddels echter duidelijk geworden dat er sprake is van een niet natuurlijke dood. Het lichaam van het meisje is rond 11.30 uur afgevoerd naar een uitvaartcentrum. Meer informatie over de zaak is nog niet bekend. De stichting Arduin biedt mensen met een verstandelijke beperking aanvullende woon- en werk-/dagbestedingsmogelijkheden.


Forensisch onderzoek
Verder onderzoek door politie Zeeland zal moeten uitwijzen waaraan het meisje is gestorven. Forensische medewerkers van de politie zijn een technisch onderzoek gestart in en rond de woning op zoek naar sporen en aanwijzingen. . De recherche onderzoekt de zaak.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Gehandicapt meisje dood gevonden in Stichting Arduin"

  1. Een drama voor alle betrokkene.in het verleden is gebleken dat arduin verklaringen vaak ver beneden de waarheid  zijn.Zo heeft arduin een bewoonster die in een veel te heet bad was geplaatst en overleden is  ,door arduin werd toen  geprobeert om de pers het zwijgen op te leggen  en  een verklaring natuurlijke doodsoorzaak wilde, maar de waarheid komt altijd boven tafel.

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    @ Martine Als klopt wat zegt, moet er natuurlijk openheid komen.
    Zijn er meer mensen die dergelijke ervaringen hebben?

Comments are closed.

Recente artikelen