Verlaafde en dronken artsen steeds vaker een probleem

Array

Een uroloog van een groot academisch ziekenhuis in het zuiden van het land heeft jarenlang zijn werk gedaan terwijl hij verslaafd was aan heroïne en cocaïne. De medisch specialist is inmiddels uit zijn functie gezet en voor zijn verslaving behandeld in privéklinieken in Antigua en Zuid-Afrika.


Een andere specialist, een kno-arts van een groot streekziekenhuis in het midden van het land, kon jarenlang alleen zijn werk doen na het nuttigen van minstens een halve fles Johnny Walker whisky. De kno-arts is zijn baan inmiddels kwijt en is afgekickt in een Engelse privékliniek.

„Schrijnende, gevaarlijke situaties. Als een arts staat te opereren in het keel-, neus- en orengebied met een halve fles whisky in zijn lijf. Bloedgevaarlijk”, aldus een verslag van de artsen door wie zij voor hun verslaving behandeld zijn.

De twee schokkende voorbeelden zijn slechts een greep uit een lange lijst van medisch specialisten, die zich het afgelopen jaar hebben moeten laten behandelen voor hun alcohol- of drugsverslaving. Om redenen van privacybescherming zijn de namen van de betreffende ziekenhuizen niet vermeld.

Bron: Telegraaf

Recente artikelen