Het Vlietland Ziekenhuis verhuist vandaag 150 patiënten naar een splinternieuw gebouw

Array

Het Vlietland Ziekenhuis is verhuist naar een splinternieuw gebouw. De huidige twee locaties in Schiedam en Vlaardingen zijn samengevoegd tot één op het Vlietlandplein in Schiedam.In Schiedam en Vlaardingen worden dinsdagochtend de patienten van het vroegere Schieland- en Holyziekenhuis naar het nieuwe Vlietlandziekenhuis vervoerd. De verhuizing begon al om 3 uur ’s nachts. De patienten worden vervoerd met speciale vrachtwagens en verhuiswagens. De operatie moet dinsdag rond het middaguur zijn afgerond.

Het Vlietlandziekenhuis heeft een gloednieuwe locatie vlak bij het treinstation Schiedam-Nieuwland. Het nieuwe ziekenhuis is ook per tram en auto goed bereikbaar.

De verhuizing van het regioziekenhuis was een enorme klus, die minutieus is voorbereid om de overlast voor de patienten zoveel mogelijk te beperken. 150 patienten en een groot deel van de inventaris van de oude vestigingen zijn -in een deels nachtelijke operatie- naar het nieuwe gebouw overgebracht. Patientenverhuizing van de locaties Vlaardingen en Schiedam (BK laan) naar de nieuwbouw zal omstreeks het middaguur voltooid zijn.

Op 5 januari 2009 zijn alle poliklinieken weer geopend.

De verhuiscampagne met het thema ‘Onderweg naar de beste zorg’ is daarmee bijna voltooid.

Onderstaand vindt u onze verschillende communicatie uitingen van het Vlietland Ziekenhuis die in de afgelopen tijd zijn verspreid en waarmee iedereen is geinformeerd.

Nieuw Vlietland logo
Het nieuwe ziekenhuis heeft een nieuw logo dat u terug zult zien in ons magazine, op onze brieven en alle andere uitingen.

Openbaar Vervoer
Eind oktober rijden er bussen en trams in de regio die door een reclameboodschap de verhuizing van het Vlietland nog eens extra onder de aandacht brengen.

Billboards
Er worden grote billboards geplaatst op onze ‘oude’ locaties in Vlaardingen en Schiedam (BK laan) én op de nieuwe locatie Schiedam (Vlietlandplein), met een verwijzing naar het nieuwe ziekenhuis.

Posters
De huisartsen en poliklinieken ontvangen posters om op te hangen in de wachtkamer. Er worden ook posters ter beschikking gesteld aan bibliotheken, gemeentehuizen en zorginstellingen.

Huis-aan-huiskrant
Alle huishoudens in de regio van Rotterdam-West tot Hoek van Holland en in de gemeentes Westland, Midden-Delfland en Rozenburg ontvangen begin december een huis-aan-huis krant. In deze krant vindt u praktische informatie over bereikbaarheid en informatie over de zorg de faciliteiten die we in het nieuwe ziekenhuis kunnen bieden.

Radio en TV
Er worden advertenties geplaatst in de regionale kranten en op Radio Rijnmond en de lokale tv zenders wordt aandacht besteed aan het Vlietland Ziekenhuis.

Vouwfolder
Om patienten en bezoekers straks in het nieuwe ziekenhuis eenvoudig de weg te laten vinden wordt een vouwfolder gemaakt. Deze is makkelijk mee te nemen en te bewaren. In het najaar liggen deze folders in het ziekenhuis, bij de poliklinieken en de huisartsen, bij de bibliotheken en gemeenten.

Recente artikelen