Krijgt u genoeg beweging krijgt u in 2009?

Array

We weten allemaal dat we meer moeten bewegen. Daarvoor hebben we onder ander de Nederlandse norm voor bewegen, waarin staat dat we dagelijks een half uur per dag moeten bewegen. Dit zou volgens de experts ongeveer 10.000 stappen op een dag zijn, maar is dat ook zo?

Een groep van 58 vrouwen werd op basis van toeval verdeeld in twee groepen. De eerste groep werd een aantal keer gevraagd een half uur te wandelen op die dag en de andere groep kreeg de opdracht om 10.000 stappen per dag te lopen met behulp van een stappenteller, ook wel podometer of pedometer genoemd.
Voor het onderzoek van start ging hadden de vrouwen een gelijke bewegingsactiviteit.



Na het onderzoek bleek er aanzienlijke verschillen te zijn in de hoeveelheid beweging.
De 30-minuten groep liep op de actieve dagen gemiddeld 8.270 stappen en op niet actieve dagen ongeveer 5.600 stappen. De stappenteller groep haalde op de actieve dagen 11.775 stappen en op de niet-actieve dagen nog altijd 7.780 stappen. Bijna net zoveel als de 30-minuten groep op actieve dagen.
Alle deelnemers droegen een verzegelde stappenteller die zeven dagen data op kon slaan. Deze werden elke week door de onderzoekers uitgelezen. Deelnemers uit stappenteller groep droegen nog een tweede stappenteller die zichtbaar de stappen aangaf.
Conclusie: Dragen van een stappenteller zorgt voor meer beweging

De stappenteller is een eenvoudig, praktisch, goedkoop en gebruikersvriendelijk hulpmiddel om het aantal gemaakte stappen te meten. Het wordt gedragen aan de broekriem ter hoogte van de heup. Het heeft een lage drempel en lijkt zowel bruikbaar voor mensen met een chronische ziekte als gezonde mensen. Bij 0 – 4999 stappen heeft u een zittende leefstijl (lichamelijk inactief) wat een risicofactor voor hart- en vaatziekten is. Bij 5000 – 7499 stappen heeft u een licht actieve leefstijl, dus nog niet genoeg bewogen. Vanaf 7500 – 9900 stappen bent u matig actief en vanaf 10 000 stappen per dag heeft u een actieve gezonde leefstijl. Bij 12500 stappen of meer hoeft u zich geen zorgen te maken u heeft namelijk een zeer actieve leefstijl.

Bij Pro2move kunt u kiezen uit verschillende stappentellers.

Een stappenteller als relatiegeschenk of premium? Deze handige gadgets kunnen worden voorzien van uw eigen opdruk.

De Yamax stappentellers worden geprezen om hun zeer goede kwaliteit en nauwkeurigheid.


De Silva stappentellers zijn kwalitatief zeer goede stappentellers met zweedse betrouwbaarheid.


De stappentellers van Omron kenmerken zich ook door hun accuratesse.

Het productaanbod is erg breed. De éénvoudige F.I.T. is een keurig instapmodel. Met de Walking Style Pro kunt u uw gegevens (tot 41 dagen terug) downloaden naar uw computer via de USB aansluiting. Deze Walking Style modellen zijn uitgerust met electronische beweging sensors.

Kijk voor meer info op www.stappenteller.info of www.pro2move.nl

Recente artikelen