VNG en IZA ondertekenen contract Collectieve zorgverzekering voor 450.000 gemeenteambtenaren

Array

Ralph Pans, directievoorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Martin Bontje, lid van de Raad van Bestuur van Univ-VGZ-IZA-Trias, tekenden op 16 december in Voorburg het nieuwe contract voor de collectieve zorgverzekering voor zo?n 450.000 (oud- ) gemeenteambtenaren, -bestuurders en hun gezinsleden. Het contract met IZA Zorgverzekeraar geldt in ieder geval tot en met 2011. IZA kwam afgelopen zomer als beste uit de aanbestedingsprocedure; de eerste keer dat deze gehouden werd.


VNG werd bij de inhoudelijke selectie van de zorgverzekeraar bijgestaan door De Keizer Register Makelaars in Assurantin. Bij de aanbesteding gold niet alleen de hoogte van de premies als criterium, maar ook het bedrijfszorgpakket, de klanttevredenheid en de mate waarin de verzekeraar de kwaliteit van de zorg in Nederland bevordert. VNG wil hiermee bereiken dat iedereen profiteert van de inkoopkracht van de gemeentesector. Een voorbeeld van een zorginnovatieproject van IZA is de Gezond Leven Test, die de bezoeker inzicht geeft in zijn leefstijl op gebied van beweging, voeding, alcohol, psychisch welzijn en slaap, en adviezen ter verbetering, als dat nodig is. Daarnaast biedt IZA Fitkids aan, een oefen- en fitnessprogramma voor kinderen met een chronische ziekte of beperking.


IZA Zorgverzekeraar maakt deel uit van verzekeraarscombinatie Univ-VGZ-IZA-Trias (UVIT). Samen behartigen zij de belangen van ruim 4,2 miljoen zorgverzekerden en 800.000 schadeverzekerden. IZA is d zorgverzekeraar voor de publieke sector en behoort elk jaar weer tot de top van zorgverzekeraars als het om klanttevredenheid gaat.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen