UMC St Radboud goed vertegenwoordigd in top drie MedNet Toparts

Array

Ook in 2008 heeft MedNet (magazine voor medisch Nederland) de jaarlijkse Toparts verkiezing gehouden. Het magazine stelde alle medisch specialisten de vraag: “Aan welke arts binnen uw vakgebied zou u uw dierbaren willen toevertrouwen wanneer deze medisch specialistische zorg nodig hebben?” Toetsingscriteria zijn o.a. communicatieve vaardigheden, collegialiteit, innovatieve en wetenschappelijke bijdragen en technische vaardigheden. Drie collega’s van het UMC St Radboud scoren hoog in de top drie van de einduitslag.

Bij de Interne Geneeskunde heeft Prof. dr. Jack Wetzels de tweede plaats behaald. Prof. dr. Rutger Van der Gaag eindigde als tweede bij de Psychiatrie. Beide heren stonden in 2007 eveneens in de top drie. Nieuw dit jaar is de eervolle tweede plaats van dr. Jos Draaisma bij Kindergeneeskunde, die uiteraard blij verrast was: ‘Ik was zelf eigenlijk niet bekend met het bestaan van deze nominaties. Maar toen ik het nieuws vernam, was ik toch erg blij. Het is een mooie erkenning vanuit je vakcollega’s. Op de vraag of hij volgend jaar wellicht vakcollega Paul Brand van de Isala klinieken Zwolle (drie maal op rij de nummer 1) van de eerste plaats weet te verdringen, antwoord hij: ’Ik ga gewoon door met mijn werk zoals ik dat nu doe, dat vind ik het belangrijkste.’

Medicalfacts feliciteert hen van harte met deze nominatie.

Bron: UMCN



Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen