GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG GROEIT STERK

Array

Nederlanders zoeken steeds vaker hulp voor psychische problemen. “Het gebruik van psychiatrische instellingen of verslavingsklinieken is in de periode 2000 tot 2007 jaarlijks met 6,4 procent toegenomen, ruim twee keer zoveel als in de totale gezondheidszorg.


Dit maakte het CBS deze week bekend. De uitgaven stegen van 2,6 miljard euro in 2000 tot 4,5 miljard euro in 2007. Volgens Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland, wordt de groei voor een belangrijk deel veroorzaakt door de toenemende druk op mensen vanuit de samenleving.  Steeds meer Nederlanders bezwijken onder de hoge eisen die aan hen worden gesteld.


Eén van de oorzaken van de groei is volgens haar de grote inhoudelijke ontwikkeling die de GGZ heeft doorgemaakt. We kunnen nu veel beter ziektebeelden herkennen en effectief behandelen. Wilt u de cijfers precies weten? Surf naar www.cbs.nl


Guus Schrijvers



Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen