HET ZORGEN ZIT IN ONZE GENEN VANAF ZONDAG 8 FEBRUARI

Array

Dit jaar is het Darwin-jaar: 200 jaar geleden werd hij geboren en 150 jaar geleden publiceerde hij zijn evolutietheorie in het boek ‘On the origin of the species’.  Om dat te vieren organiseert het Humanistisch Verbond op 8 februari, van 12.00 tot 18.00 uur,  samen met vele andere organisaties de Darwin Day,  vol talkshows,  muziek,  lezingen en debatten.  Aan de orde komt onder meer de vraag of het zorgen in onze genen zit; is altruïsme een dun laagje vernis of stelt het nog iets voor?


Hoogleraar Klassieke Talen Piet Schrijvers (broer van pros\fessor doctor Guus Schrijvers) behandelt de Darwin in de oudheid. Dat is Lucretius die schreef over De Natuur Van De Dingen (zie ook Piets recente boek met de gelijknamige titel).

Broer en auteur dr. Joep Schrijvers zit de Darwin Day voor en houdt een voordracht over de vraag of de mens een brave of een kwade aap is. Het antwoord daarop weten we dan ook vanaf 8 februari. De Darwin Day vindt plaats in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam. Informatie en kaartverkoop : www.darwinday.nl haast je met aanmelden. Van de 300 plaatsen waren vorige week al 270 verkocht.

Guus Schrijvers



Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen