Diagnostisch Centrum Gelre ziekenhuizen op terrein locatie Juliana

Array

Gelre ziekenhuizen vestigt een Diagnostisch Centrum op het terrein van de locatie Juliana aan de Sprengenweg 70. Inwoners uit het verzorgingsgebied van het ziekenhuis kunnen hier terecht voor bloedonderzoek en eenvoudig röntgenonderzoek, aangevraagd door de huisarts.

Met de vestiging van een Diagnostisch Centrum wordt in feite de reeds bestaande situatie voortgezet. In de afgelopen jaren was het al zo dat huisartsen hun patienten voor eenvoudig röntgenonderzoek al verwezen naar de locatie Juliana. Dat blijft ongewijzigd. Wie door zijn of haar huisarts wordt verwezen voor röntgenonderzoek, kan hiervoor uitsluitend terecht in het Diagnostisch Centrum.
Het Diagnostisch Centrum is uitgerust om dagelijks bij circa 400 mensen bloed af te nemen voor onderzoek en bij ongeveer 100 mensen röntgenonderzoek te doen, met dezelfde service en snelheid die men gewend is in het ziekenhuis. De verwachting is dat in het Diagnostisch Centrum ongeveer 20% van alle bloedonderzoek en 30% van alle röntgenonderzoek kan worden gedaan.

Met het Diagnostisch Centrum wordt invulling gegeven aan eerder geformuleerd beleid. Niet alleen wordt hiermee een belangrijke voorziening gehandhaafd in het centrum van de stad, maar het voorkomt bovendien een groot aantal vervoersbewegingen van en naar het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerlaan.


Röntgenonderzoek
Voor röntgenonderzoek geldt dat alleen aanvragen van de huisarts kunnen worden behandeld. Röntgenonderzoek aangevraagd door een medisch specialist moet worden gedaan in het ziekenhuis aan de Albert Schweitzerlaan. Ook patienten uit het zuidelijke deel van het verzorgingsgebied zullen door hun huisarts worden verwezen naar het Diagnostisch Centrum. De röntgenafdeling van het Diagnostisch Centrum werkt uitsluitend op afspraak. Afspraken kunnen gemaakt worden via telefoonnummer (055) 581 83 00.


Bloedonderzoek
Voor bloedafname geldt dat zowel aanvragen van huisartsen als van medisch specialisten en de trombosedienst kunnen worden behandeld in het Diagnostisch Centrum. Een afspraak maken is niet nodig. In tegenstelling tot de bloedafnamepunten elders in de stad kunnen ook ouders met kinderen jonger dan zes jaar terecht voor bloedafname in het Diagnostisch Centrum.

Het Diagnostisch Centrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. De eerste maanden zal het gehuisvest blijven op de bestaande plaatsen in het gebouw van de locatie Juliana. Het Diagnostisch Centrum is bereikbaar via de hoofdingang van het voormalige ziekenhuis. In de loop van dit voorjaar zal het Diagnostisch Centrum verhuizen naar een tijdelijk gebouw op het parkeerterrein van de locatie Juliana, om op termijn te worden gehuisvest op een definitieve locatie.


Bron: Gelreziekenhuizen

Recente artikelen