Telegraaf:” omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente was verslaafd aan medicijnen”

Array

De omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente was verslaafd aan medicijnen. De man had tegen tientallen patienten verteld dat ze ongeneeslijk ziek waren terwijl dit niet het geval was. Daar kwam de Telegraaf achter toen men kennelijk beslag wisten te leggen op de inhoud van de blog van  Tom Zijlstra, destijds lid van de Raad van Bestuur van het MST en persoonlijk verantwoordelijk voor het uiteindelijke vertrek van de medisch specialist. Wij hebben op onze redactie ons beste gedaan maar konden de bewuste weblog niet vinden. Op de weblog van Zijlstra zou een boekje zijn open gedaan over de medicijnverslaving van de Enschedese neuroloog Ernst Jansen Steur.


De in opspraak geraakte voormalig MST-arts Jansen Steur was in 2004 volledig de weg kwijt, omdat hij verslaafd was ‘aan een aantal geneesmiddelen’. Dat zegt Tom Zijlstra, destijds lid van de Raad van Bestuur van het Enschedese ziekenhuis. Zijlstra: “Hij kwam aan medicijnen door recepten van collega’s te vervalsen. Zijlstra kan niet zeggen aan welke medicijnen Jansen verslaafd was. Hij kon totaal niet meer functioneren.” Onder invloed van die medicamenten vertelde Jansen Steur aan tientallen patienten ten onrechte dat zij ongeneeslijk ziek waren en leden aan Alzheimer, MS of Parkinson.


Zijlstra zegt de arts in 2004, na overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, ontslagen te hebben. Ook is ‘in overleg’ afgezien van aangifte. Eis was wel dat Jansen Steur zijn werk niet elders zou hervatten. Het MST zou de gedupeerde patienten inlichten, maar niet met de affaire naar buiten treden. Vorige week werd hij echter getraceerd in een Duitse privékliniek. Reden waarom Zijlstra nu opening van zaken te geeft is omdat omdat de afspraken door Zijlstra zijn geschonden. Zijlstra wil nu vertellen hoe alles werkelijk is gegaan”, aldus Zijlstra op zijn weblog. Na het ontslag heeft het MST ter overbrugging een jaar salaris doorbetaald (10.000 euro p/m) tot de arts een beroep kon doen op de vut. Volgens Zijlstra kreeg de Raad van Bestuur eind 2003 harde feiten in handen die wezen op ernstig disfunctioneren van de neuroloog en op een verslaving aan medicijnen.

Jansen Steur reageert niet op de kwestie. Hij is telefonisch en per mail benaderd onder andere door de Telegraaf benaderd.




One thought on "Telegraaf:” omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente was verslaafd aan medicijnen”"

  1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

Comments are closed.

Recente artikelen