Erica Terpstra-afslankproject voor veel meer mensen bereikbaar

Array

nieuwe-boekenTerpstra presenteert en signeert haar bestseller op Nationale Gezondheidsbeurs

Achmea: Erica Terpstra-afslankproject voor veel meer mensen bereikbaar

In een half jaar tijd 40 kilo kwijt. In haar bestseller ‘Help, ik val af’ die begin december werd gelanceerd, doet Erica Terpstra verslag van haar ‘nieuwe Olympische project’. Kern van haar succes is de gecoördineerde begeleiding die ze bij het afvallen heeft gekregen van een dietist, personal coach en psycholoog. Onbetaalbaar voor de gemiddelde Nederlander, of toch niet? Een half jaar afvallen met intensieve begeleiding van een dietiste, personal coach en psycholoog, met wekelijkse contactmomenten en onbeperkt onder begeleiding sporten, kan bij Winnock – de organisatie die Terpstra heeft begeleid en ‘provider’ van Zilveren Kruis Achmea – al vanaf 1800 euro. ‘Maar steeds meer werkgevers sturen hun werknemers bij ons langs’, aldus Winnock.

‘Het laatste kwartaal van 2008 is echt een piek te zien van zo’n 50 werkgevers die hun werknemers bij ons hebben aangemeld om ze onder begeleiding te laten afvallen. Overigens met volledige instemming van de werknemers zelf, die de kans om onder professionele begeleiding af te vallen graag aangrijpen’, meldt Thea Fillekes, Klantmanager bij Winnock. ‘Het boek van Erica Terpstra was toen nog niet uit. Blijkbaar is de tijd er rijp voor, is het taboe om mensen op gewicht aan te spreken voorbij. Werkgevers willen goede mensen zo gezond mogelijk houden. Overgewicht brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Ook binding speelt mee: dit traject aanbieden getuigt natuurlijk wel van goed werkgeverschap.’

Tot de klanten van Winnock behoren de grotere werkgevers, zowel in de private als publieke sector. ‘Er is een bijvoorbeeld een toename van klanten uit het onderwijs’, merkt Fillekes. De trajecten bij Winnock duren een half jaar en kennen een intensieve begeleiding, waarbij ook wordt samengewerkt met de Achmea Health Centers. De succesratio is hoog: ‘De kans dat je onder goede begeleiding afvalt is groter dan wanneer je zelf aan het dieten slaat. Bovendien focust Winnock niet zo zeer op gewichtsverlies, maar op houding en gedrag. Daarmee bereiken we duurzame effecten’, aldus Fillekes. Winnock bedient veel clienten die alles al hebben geprobeerd, maar onvoldoende resultaat hebben bereikt. ‘Een BMI van 35 of meer is geen uitzondering. Deze clienten zijn erg gemotiveerd om hun situatie te veranderen en bovendien heel blij dat er zonder oordeel naar ze wordt geluisterd.’

Gesigneerd boek van Terpstra, of advies van Winnock?
Kom naar de stand van Zilveren Kruis Achmea, tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs!

Erica Terpstra deelt zondagmiddag 25 januari aanstaande om 14.30 uur haar ervaringen over haar afvalproject in de open podiumruimte van de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht. Na afloop signeert Terpstra haar boeken in de stand van Zilveren Kruis Achmea, hoofdsponsor van De Nationale Gezondheidsbeurs. Die zijn daar ook verkrijgbaar, zo lang de voorraad strekt. In de stand van Zilveren Kruis Achmea zijn vanaf 14.30 uur bovendien vertegenwoordigers van Winnock aanwezig, die vragen kunnen beantwoorden.

Op vrijdag 23 januari, de openingsdag van de Nationale Gezondheidsbeurs, geeft Zilveren Kruis Achmea-directielid Arné van den Boom na zijn presentatie over trends op de gezondheidsmarkt zijn toehoorders een aantal exemplaren van het boek van Terpstra kado. Van den Boom houdt zijn presentatie om 11.00 uur.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen