Griepepidemie op hoogtepunt

1
266

De griepepidemie die sinds een paar weken Nederland en Belgie teistert, lijkt op zijn retour. Dat blijkt uit cijfers van de Grote Griepmeting. Of het nu met het zonnige weer te maken heeft, de wat opgelopen temperatuur of het feit dat griep zich in noordoostelijke richting verder door Europa verplaatst, de Grote Griepmeting ziet reeds het eerste begin van een afname.


Het verloop van de griepachtige verschijnselen voor Nederland, het Nederlandstalig deel van Belgie en Portugal. De onderbroken gedeelten van de blauwe en groene lijnen zijn gebaseerd op gegevens van de afgelopen dagen en kunnen nog wat veranderen omdat over deze periode nog maar een gedeelte van de griepmeters zijn gegevens heeft ingevuld. Toch is is reeds duidelijk te zien dat er van een nog verdere afname sprake zal zijn.

Uit de gegevens van 35.000 vrijwillige griepmeters blijkt dat de griep in Portugal inmiddels tot onder het epidemisch niveau gedaald is en dat het aantal nieuwe griepgevallen in Nederland en Nederlandstalig Belgie vorige week is afgenomen.

Bron: de Grote Griepmeting

1 REACTIE

  1. Vanmiddag  om 14.00 uur maakt het Nivel de nieuwe cijfers over de incidentie  griep weer bekend.  Gedurende het griepseizoen houdt Nivel griepgegevens bij en maakt die elke vrijdag om 14:00 bekend. De verwachting is dat de groepgolf nu wel over haar top is. De data voor de meest recente week zijn voorlopige data. Definitieve data worden uiterlijk twee weken later ingevoerd. Zie voor de wijze waarop deze griepgegevens verzameld worden de toelichting

Comments are closed.