Martini Ziekenhuis uitgeroepen tot Topwerkgever 2009

Array

martiniziekenhuisHet Martini Ziekenhuis is samen met vier* andere toonaangevende ziekenhuizen uitgeroepen tot Topwerkgever 2009. Dat maakte CRF, specialist op het gebied van onderzoek naar arbeidsmarktontwikkeling, op zaterdag 31 januari bekend in hun lijst van topwerkgevers in de bijlage van de NRC.

Sinds een aantal jaren publiceert CRF jaarlijks een uitgave met topwerkgevers. Dit keurmerk wordt alleen uitgereikt aan werkgevers die voldoen aan de toetsingscriteria. Hiermee hebben de ziekenhuizen bewezen dat zij zich optimaal inspannen om de loopbaan van medewerkers te faciliteren. Wie aan de eisen van het arbeidsvoorwaardenonderzoek van CRF voldoet, mag zich een jaar lang Top Werkgever 2009 noemen. Vooral jonge professionals beschouwen dit als bewijs voor goed werkgeverschap en vinden dit belangrijk in hun overweging bij de keuze voor hun toekomstige werkgever.

Behouden en werven
Nico Oosterom, directeur P&O van het Martini Ziekenhuis is ingenomen met de behaalde titel: “Goed werkgeverschap is van essentieel belang om goede medewerkers te behouden en te werven. Alleen met gemotiveerde medewerkers kunnen wij excellente patientenzorg blijven leveren.” Het Martini Ziekenhuis heeft bij het onderzoek door CRF met name goed gescoord op (primaire) arbeidsvoorwaarden, overige (flexibele) arbeidsvoorwaarden, interne promotiekansen en opleiding en training.

 

Medewerkersonderzoek
In het voorjaar houdt het Martini Ziekenhuis een medewerkersonderzoek om vast te kunnen stellen hoe medewerkers het personeelsbeleid op specifieke onderdelen beoordelen. Zo wil het ziekenhuis vaststellen wat nóg beter kan. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de vier ziekenhuizen die zich ook Topwerkgever 2009 mogen noemen. Deze ziekenhuizen werken sinds 2007 samen binnen de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen. Het behalen van de titel Topwerkgever 2009 is een van de onderdelen waarmee zij ziekenhuizen zich op kwaliteitsgebied onderscheiden van andere ziekenhuizen.

Bron:Martini ziekenhuis



Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen