Ook Catharina-ziekenhuis is topwerkgever

Array

catharina-ziekenhuisnklHet Catharina-ziekenhuis is één van de topwerkgevers in Nederland. Dat maakte CRF, specialist op het gebied van onderzoek naar arbeidsmarktontwikkeling, op 31 januari bekend in hun lijst van topwerkgevers. Sinds een aantal jaren publiceert CRF jaarlijks een uitgave met topwerkgevers. Het Catharina-ziekenhuis scoort hoog op het gebied van opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Ze is het eerste Brabantse ziekenhuis dat deze titel haalt.

CRF voerde voor de lijst een onafhankelijk en objectief onderzoek uit. Alleen werkgevers die goed scoorden op het schriftelijke onderzoek en op de aansluitende interviews kwamen in aanmerking voor de titel Topwerkgever Nederland 2009. Ivonne Hegge, hoofd Dialyse in het Catharina-ziekenhuis, werd geïnterviewd. Zij groeide van verpleegkundige tot teamleider naar haar huidige functie. “Als je laat zien wat je wilt, kunt wat je zegt en initiatieven neemt, dan kan er veel in het Catharina-ziekenhuis”, aldus Hegge.Chris Doomernik, hoofd dienst HRM in het Catharina-ziekenhuis vertelt: “Het Catharina-ziekenhuis loopt graag voorop. Onze medewerkers werken hier graag aan mee. Dat betekent dat als iemand ervoor kiest om bij ons te komen werken, hij of zij er ook voor kiest zich te blijven ontwikkelen. Stil zitten is niet aan de orde. Wij vinden het simpelweg niet goed genoeg als mensen hier alleen maar komen om hun werk te doen. Ze moeten openstaan om zich te ontwikkelen en daar bieden wij dan ook voldoende kansen toe.”

Het Catharina-ziekenhuis is niet het enige ziekenhuis in de lijst van dit jaar. Ook het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, het Martini Ziekenhuis in Groningen, de AntoniusMesosGroep in Nieuwegein en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen staan in de lijst. Met deze ziekenhuizen heeft het Catharina-ziekenhuis sinds 2007 een samenwerkingsverband. De ambitie van deze groep ziekenhuizen is om een kwaliteitskeurmerk te vormen, waarmee ze zich onderscheiden van andere ziekenhuizen. Het behalen van de titel tot Topwerkgever Nederland 2009 is hiervoor een stap in de goede richting.


Bron: Catharina Ziekenhuis





Bron:www.catharina-ziekenhuis.nl


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen