Anita Fähmel van Leefbaar Rotterdam voelt college van Burgemeester en Wethouders Stadhuis Rotterdam aan de tand over meisjesbesnijdenis

Array

anita-fahmelOp de website van Elsevier las ik afgelopen zaterdag een bericht over meisjesbesnijdenis. Naar aanleiding van dit artikel wil ik het College enkele vragen stellen. In dit bericht is te lezen:

Een 29-jarige Marokkaanse man uit Haarlem wordt beschuldigd van zware mishandeling. Hij zou zijn vijfjarig dochtertje hebben besneden. De Haarlemse persofficier heeft vandaag bevestigd dat het voorarrest van de man afgelopen week is verlengd. Hij werd in oktober al opgepakt, maar justitie heeft dit nooit naar buiten gebracht.

Anita Fähmel van Leefbaar Rotterdam heeft vragen gesteld aan Het college van Burgemeester en Wethouders Stadhuis Rotterdam. Anita Fähmel houdt zich bezig met Jeugd en Participatie.
1. Kan het College de Raad informeren of in Rotterdam zo een zelfde omstandigheid zich voordoet, in die zin dat mensen zijn opgepakt voor dezelfde zware mishandeling maar dat justitie dit voor zich houdt? Zo ja, waarom wordt hier dan geen ruchtbaarheid aan gegeven?

Het artikel vervolgt: De pleegouders van dit meisje – ze bevindt zich momenteel op een veilig adres – hadden aangifte gedaan van de verminking. Blijkbaar hadden verschillende instanties zoals Kinderbescherming, Jeugdzorg, GGD enzvoorts, de verminking niet opgemerkt. Ik vind dat er alles aan gedaan moet worden om dit in Rotterdam te vermijden.

2. Kan het College uitleggen hoe men dit in Rotterdam oplost?

Staatssecretaris Bussemaker wil dat in de opleiding van medewerkers van AMK s en de Kinderbescherming meer aandacht komt voor de verminking van geslachtsorganen bij meisjes en vrouwen, liet ze de Tweede Kamer vrijdag weten.

3. Wat vindt u er van om als College druk uit te oefenen bij de opleidingsinstituten in Rotterdam om het herkennen van deze zware mishandeling onderdeel te laten zijn van de opleidingen?
4. Hoe wordt de meldplcht van deze zware mishandeling toegepast door consultatiebureaus, huisartsen, scholen en ziekenhuizen?

Hoeveel meisjes in Nederland slachtoffer zijn van besnijdenis is onbekend, maar de GGD noemt een schatting van 500 meisjes per jaar, maar dit is volgens de GGD het topje van de ijsberg.

5. Kan het College inzage geven van de schattingen van de GGD Rotterdam t.a.v. dit misdrijf?

Met vriendelijke groet,

Anita Fähmel
Leefbaar Rotterdam

One thought on "Anita Fähmel van Leefbaar Rotterdam voelt college van Burgemeester en Wethouders Stadhuis Rotterdam aan de tand over meisjesbesnijdenis"

  1. Geachte mevrouw Fähmel,Ten 1e mijn compliment voor uw doorzettingsvermogen en vastberadenheid inzake het onderzoek naar de Gülenbeweging; de Tweede Kamer neemt het betreffende dossier nu van u over en dit ondanks het feit dat het onderzoek, zoals uitgevoerd door het Gemeentebestuur en Aboutaleb, voor hen reden was om te zeggen dat er niets onoirbaars gevonden was, cq oa geen bewijs van buitenlandse geldstromen etc. Ja ja…Om over het gemiauw van die nepturk Coskun maar te zijgen.Ik hoop van ganser harte dat u dezelfde vastberadenheid zult aanwenden in de zaak v/d mensonwaardige besnijdenis van meisjes die enkel tot doel heeft om mannen te plezieren. Heeft ook niets met religie te maken doch alles met het feit dat vrouwen onderdanig moeten zijn aan mannen en dat kan en mag niet getolereerd worden in ons land.Heel veel succes gewenst met mijn dank en bewondering voor uw moed.

Comments are closed.

Recente artikelen