Zorgondernemers vinden elkaar massaal via LinkedIn

Array

foto-linkedin-ond-zorg-5-febDe LinkedIn netwerkgroep ‘Ondernemen in de zorg’ is een enorm succes. Sinds de oprichting in april 2008 heeft initiatiefnemer Jeroen Huzen van Medicore ruim 1700 professionals als lid mogen begroeten. Jeroen Huzen: ‘De belangstelling voor ondernemen in de zorg is enorm. We krijgen wekelijks meer dan vijftig aanmeldingen, en binnen de groep wordt druk gediscussieerd. Naast het virtuele netwerk zijn we nu fysieke meetings gaan organiseren om het netwerk optimaal te benutten. Ook dat loopt als een trein.’

Op 5 februari jl. vond de derde meeting plaats bij Medicore in Utrecht. TSM Business school en Medicore bespraken met de aanwezige ondernemers welke innovaties in de zorg zij noodzakelijk achten. Ook inventariseerden zij welke ondernemersvaardigheden nodig zijn om deze innovaties te realiseren.Als de grootste kans zien de deelnemers samenwerking met andere partijen om nieuwe (keten)zorgconcepten te ontwikkelen. Kansrijke concepten geven antwoord op behoeften of pijnpunten bij de klant. Op basis van de huidige trends wordt een sterke toename verwacht van onder andere: de behoefte van patienten aan objectieve informatie over kwaliteit van medische behandeling; en de behoefte aan integrale behandeling en zorg voor de groeiende groep chronisch zieken (naar verwachting 50% van de Nederlanders tussen 25 en 85 jaar in 2015).

Als belangrijke randvoorwaarden voor innovatie in de zorg noemden de ondernemers naast tijd en middelen: een klimaat van vertrouwen naar werknemers binnen zorgorganisaties, veel meer ruimte voor eigen initiatief om oplossingen te bedenken voor ergernissen, meer prioriteren en afmaken, en aandacht voor successen.

TSM Business School gebruikt de input van de meeting voor actualisering van de leergang Innovatie & Ondernemerschap in de Zorg, onderdeel van de Sustainable Executive MBA. Wegens de enorme belangstelling organiseren de initiatiefnemers een tweede sessie op 3 maart a.s. Interesse voor het netwerk Ondernemen in de Zorg? Aanmelden kan via LinkedIn.

Door Mandy Jacobs –www.zorgvoordetekst.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Zorgondernemers vinden elkaar massaal via LinkedIn"

  1. Het is erg leuk en boeiend om met andere zorgverlners en -adviseurs van gedachten te wisselen over de trends en innovaties in de zorg.De tijd was echter tekort om verder te komen dan een inventarisatie.Ik pleit daarom voor een duidelijke en heldere terugkoppeling vanuit TSM om van daaruit een verdere gedachtenwisseling mogelijk te maken.Zowel de trends als de ideeen over innovatie gaven voldoende stof voor boeiende discussies op het platform Ondernemen in de zorg of voor een congres of een aantal rondetafel conferenties.

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    @ S.Haske Via Twitter kan je feitelijk 24/7 discussieren met allerlei zorgprofessionals. Diverse zijn al op Twitter te vinden. Een aanrader kan ik wel zeggen. Grote namen vanuit het zorg2.0 veld.

    Ook kan ik je het congres op 5 maart 2009 geinitieerd door de Blommestein Groep aanbevelen. Het is  de eerste topontmoeting tussen zorgbestuurders en internetondernemers om een verdiepingsslag te maken in de betekenis, impact, kansen en consequenties van Zorg2.0. Zorg2.0 staat voor de parallel met Web2.0 waar alles draait om participatie, community en informatie.

    Met groet

    Janine


    INSCHRIJVEN KAN HIER!

    met groet Janine

Comments are closed.

Recente artikelen