Naam van Vlaamse Ambulanciers Vereniging misbruikt

Array

vavDe Vlaamse Ambulanciers Vereniging (VAV) luidt de alarmklok. Haar naam wordt de laatste maanden misbruikt door malafide firma’s. In haar naam worden EHBO-pakketten te koop aangeboden, vooral aan kmo’s, maar de VAV is niet op de hoogte van de verkoop. Het fenomeen dook eerst op in Antwerpen en de Limburgse Kempen; afgelopen maandag meldde ook de politie van Brugge dergelijke feiten.

Zij raden iedereen aan goed op te letten wanneer er zich mensen aandienen die EHBO-pakketten, wenskaarten, beertjes en dergelijke aanbieden in naam van de “Vlaamse Ambulanciers”, de “Ambulanciers 100” enzomeer. Net zoals andere organisaties wordt ook onze naam geregeld misbruikt – of wordt ernaar verwezen – bij deze praktijken.
In de voorbije maanden kregen wij vanuit verschillende hoeken de vraag of wij van dit initiatief op de hoogte waren, of dit van ons uitging, of wij de betrokken organisatie of firma kenden, … Meestal verloopt het contact telefonisch en wordt verteld dat deze actie zou dienen om de opleidingen van de Vlaamse ambulanciers te bekostigen.

Bij nazicht via diverse kanalen blijkt over de firma die vermeld staat op de factuur noch over de organisatie in wiens naam gehandeld wordt enige info terug te vinden. Wij gaan zonder verdere aanwijzingen zeker niet direct beweren dat het hier om malafide praktijken gaat, maar we hebben er inderdaad ook zo onze bedenkingen bij.

Wij willen ons daar duidelijk van distantieren, de V.A.V. heeft zich nog nooit ingelaten met een deur-aan-deur actie of tele-verkoop en mocht dat ooit wel het geval zijn zal deze ook duidelijk op de website aangekondigd staan.
Opletten geblazen dus en laat je niet in de zak zetten…!!!

Bron: VAV

Recente artikelen