Geld terug

Array

univeVeel mensen zien verzekeren als een noodzakelijk kwaad. Het zal u niet verbazen dat verzekeren in mijn ogen juist een sociale en goede zaak is. Het is gebaseerd op de principes van solidariteit: een grote groep mensen doen een bijdrage in een gemeenschappelijke pot, zodat de schade van de pechvogels uit de groep zonder problemen kan worden vergoed.

Iedereen in de groep is erbij gebaat dat we herstelkosten van de schade zo laag mogelijk houden. Er blijft dan meer in de pot zitten en ieders bijdrage (premie) kan het volgende jaar omlaag. Als verzekeraar zien we het goed en goedkoop inkopen van ‘herstelwerkzaamheden’ daarom als één van onze belangrijkste taken. Voor onze zorgverzekeringen betekent dit dat we afspraken maken over kwaliteit en prijs met zorgaanbieders, zoals huisartsen, apotheken en ziekenhuizen.
Ziekenhuizen willen graag scherpe afspraken met ons maken als wij in ruil onze verzekerden naar hen verwijzen. Met ingang van dit jaar hebben we gespreid door heel Nederland een ziekenhuis geselecteerd als ‘voorkeursleverancier’ voor veelvoorkomende ingrepen zoals heup- of knieoperaties. We gebruiken twee argumenten om onze verzekerden te motiveren gebruik te maken van juist die voorkeursziekenhuizen: de kwaliteit van zorg en een substantieel financieel voordeel. De kwaliteit vertaalt zich onder meer in minder kans op een heroperatie, minder ligdagen en minder risico dat een operatie vlak van te voren wordt afgezegd door het ziekenhuis.

Het voordeel voor de patient is de volledige teruggave van het verplicht eigen risico na operatie (€ 155) én dit jaar ook nog eens de teruggave van het niet verplichte eigen risico (oplopend tot € 500). Het resultaat van onze inkoopinspanningen is de beste zorg tegen een scherpe prijs. Zo creeren we een solide fundament voor solidariteit onder onze verzekerden.

Hebt u wellicht vragen of suggesties over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Met vriendelijke groet,

Lidy Hartemink
Directeur Gezondheidszorg

Bron: alle persberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen