Verkoop Sonja Bakker boeken sterk geslonken

Array

De afgelopen jaren was er een ware hype rondom Sonja Bakker. Iedereen deed aan Sonjabakkeren (of had juist een SAS-dag) en vooral de boeken vlogen de winkels uit. Maar nu lijkt de Sonja Bakkerhype een beetje over. De verkoop van haar dieetboeken is vorig jaar geslonken met meer dan 80 procent.  Dat blijkt uit de jaarcijfers van het CPNB. In 2007 waren de SonjaBakker-boeken enorm populair en stond ze zelfs met 4 boeken in de top 10. In 2008 was “Gezond genieten met Sonja” het best verkochte boek van Sonja Bakker. Zij verkocht van dit dieetboek tussen de 75.000 en 100.000 exemplaren. De uitgever van de SonjaBakker-boeken heeft aangegeven dat de mindere verkoop voortkomt uit het feit dat Sonja Bakker zich vorig jaar vooral heeft beziggehouden met lancering van haar tijdschrift Sonja! en geen nieuw boek heeft uitgebracht.Wij denken dat het effect vooral komt dat mensen nu ervaren dat het Sonja Bakkeren geen lange termijn effecten heeft. In januari werd al duidelijk dat de methode van Bakker niet werkte en zelfs ongezond is.

Opvallend aan de resulaten van het onderzoek in 2008 van de WUR was dat de vrouwen in de controlegroep na veertig weken óók zo’n vijf procent minder gewicht hadden. Die groep hebben we één keer uitleg gegeven over gezonde voeding, daarna moesten ze het zelf uitzoeken.’ Aan het boek van Sonja Bakker (13,95 euro) heeft de gemiddelde afvaller dus minder dan aan een gratis brochure van het Voedingscentrum.


Al eerder was er kritiek op de SonjaBakker-methode. Het Voedingscentrum vond dat één van Sonja’s boeken te weinig handvatten voor blijvend gewichtsverlies biedt en een andere dieet goeroe’s hadden ook al kritiek op Sonja Bakker.

Bereik je ideale gewicht !

Bereik je ideale gewicht !

Sonja Bakker

Bereik en behoud je ideale gewicht!

Bereik en behoud je ideale gewicht!

Sonja Bakker

Zomerslank met Sonja

Zomerslank met Sonja

Sonja Bakker

Recente artikelen