Ding mee naar de MOVISIE Methodiekprijs 2009

Array

Dit is de kans voor uw instelling om uw methode te laten publiceren. Hierdoor kunnen andere hulpverleners en instellingen uw kennis en ervaring gebruiken. De jury zal een selectie maken op basis van een aantal kwaliteitscriteria. Hierbij kunt u denken aan de relevantie van de problematiek en doelgroep, de behoefte van het veld aan de methodiek en de effectiviteit, planmatigheid en clientgerichtheid.

MOVISIE is voortdurend bezig met kennisontwikkeling op het terrein van preventie van en hulpverlening na huiselijk en seksueel geweld. Dit betekent onder meer dat MOVISIE methodieken verzamelt, valideert, verrijkt en weer verspreidt. Elk jaar publiceert MOVISIE een in het veld ontwikkelde methodiek. Daarnaast is er een scholingsaanbod voor degene die zich de methodiek onder leiding van de ontwikkelaars eigen willen maken.

Eerdere winnaars van de Methodiekprijs zijn ASVZ voor Samen misbruik de baas. Lotgenotengroep voor verstandelijk gehandicapte slachtoffers seksueel geweld (2007) en Uit de schaduw van de ander. Groepshulpverlening aan vrouwen na huiselijk geweld van Vrouwengezondheidscentrum Maastricht (2006). En afgelopen november werd op het huiselijk geweld congres aan het ASHG Groningen de prijs van 2008 uitgereikt voor Eerste hulp na huisverbod. 10daagse crisishulpverlening bij dreigend huiselijk geweld.

Voor meer informatie over de procedure van aanmelding, kunt u terecht bij Ina van Beek.

Recente artikelen