Griepepidemie is voorbij

Array

griep-europaDe griepgolf die Nederland sinds begin januari teisterde, is voorbij. De griepepidemie neemt verder af. In week 8 werden 44 mensen op de 100.000 inwoners met influenza-achtige ziektebeelden (IAZ) gerapporteerd door de huisartsen van de CMR-Peilstations van het NIVEL. Tijdens de griepgolf waren per duizend mensen gemiddeld tien mensen ziek. Het centrum noemt de jongste epidemie er een van matige omvang, maar wel groter dan die van de afgelopen twee jaar. Vooral kinderen tussen 0 en 4 jaar werden getroffen.  De huisartsen zien vooral jonge kinderen met IAZ (0-4 jaar). In het oosten des lands was het voorkomen van IAZ het hoogst. In de 19 door de huisartsen van patienten met IAZ ingezonden neus- en keelmonsters werd 8 maal (42%) influenzavirus aangetroffen: 4 maal (21%) influenzavirus A en 4 maal influenzavirus B (21%). De monsters waarin influenzavirus aangetroffen werd kwamen uit alle regio’s van Nederland, dus griep komt nog verspreid over het land voor.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen