Azivo stimuleert terugdringen risico’s verkeerd medicijngebruik middels project Ontslagmedicatie

Array

azivoOp initiatief van de vier apotheken Jager-Bruining, de Korenaer, Jonkers en Segbroek is 1 maart 2009 samen met Azivo Zorgverzekeraar het project “Ontslagmedicatie” gestart. Met dit project streven de apothekers met Azivo gezamenlijk naar een betere medicatieveiligheid. 5 maart is het exclusieve apothekersconvenant op het hoofdkantoor van Azivo ondertekend.

Deze vier apotheken zullen voor Azivo-verzekerden die uit het ziekenhuis zijn ontslagen, de medicatie volgens een protocol met de patient doornemen.  Er wordt gekeken of er nieuwe medicatie tijdens de opname gestart is en wat er over de oude medicatie is afgesproken.  Zo kunnen eventueel dubbel gebruik of onduidelijkheden over het gebruik gesignaleerd worden.  Bij twijfel zal de apotheker met de voorschrijver overleggen wat de beste oplossing is.  De apotheker zal natuurlijk niet op eigen initiatief wijzigingen aanbrengen in de medicatie.

De apotheker zal na ontvangst van het ontslagrecept patinten oproepen voor een kort gesprek of, indien men niet naar de apotheek toe kan komen, zal de apotheker of zijn assistente bij de klant langs gaan.

Na zes maanden zullen de apothekers en Azivo de resultaten bekijken en vaststellen of dit een vast onderdeel van de zorg van de apothekers moet worden.

Bron: AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen