“Contact” belangrijke factor bij afleren zelfverminking

Array

Verpleegkundigen moeten meer investeren in het maken van contact en het positief beïnvloeden van het zelfbeeld bij mensen die zichzelf verwonden. Uit onderzoek blijkt dat er zes fasen te onderscheiden zijn in het proces van het stoppen met zelfverminking. Het maken van contact speelt een zeer belangrijke factor in dit proces.
artikel11
Zes fases
Grenzen leren stellen en contact maken, positieve eigenwaarde herontdekken, inzicht krijgen in eigen gedrag, keuzes leren maken, daadwerkelijk stoppen met zelfverminking en het aanleren van alternatief gedrag zijn de zes fases die te onderscheiden zijn in het proces. Verpleegkundigen aan de hand van deze fases beter omgaan met mensen die zichzelf verwonden en bepaalde criteria opstellen die nodig zijn voor gedragsverandering.
Bron: Zorgkrant.nl

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen