Stop TBC: Wereldwijd aandacht voor tuberculose

Array

stoptbcTuberculose (tbc) is niet meer volksziekte nummer één, maar wereldwijd sterven er ieder jaar nog steeds 1,7 miljoen mensen aan, terwijl de ziekte goed te genezen is…. Lees het interview met Jeroen van Gorkom van KNCV Tuberculosefonds.  Meer dan 5000 fietsen die op 24 maart bij NS-stations stonden geparkeerd in onder andere Den Haag, Zwolle en Amsterdam, werden voorzien van een rood hoesje met de opdracht Stop TBC! Met deze ludieke actie lanceert KNCV Tuberculosefonds – op Wereld Stop Tuberculose Dag – de campagne Stop TBC. Ieder jaar eist tbc nog steeds ruim 1,7 miljoen mensenlevens. Onnodig. Stop TBC vraagt ook u te helpen om deze wereldwijde epidemie te stoppen.

Op de campagnesite van Stop TBC vindt u informatie over de ziekte tuberculose (tbc) en hoe deze op te sporen, te behandelen en te genezen is. Wereldwijd overlijdt er nog steeds elke 18 seconden iemand aan tbc. Onnodig! Want iedereen kan genezen! Tuberculose (tbc) is een besmettelijke infectieziekte die zonder behandeling dodelijk kan zijn. Er sterven jaarlijks over de hele wereld nog ruim 1,7 miljoen mensen aan tbc. Dat is onnodig, want met goede medicijnen en de juiste behandeling is tbc goed te genezen! Voor 60 euro kan een tbc-patient volledig genezen! Help daarom een patient genezen en doneer.

Feiten

  • Tbc kan overal in het lichaam voorkomen, de meest voorkomende vorm is longtuberculose
  • De tbc-bacterie wordt overgebracht via hoesten of niezen
  • Wereldwijd krijgen jaarlijks ruim 9 miljoen mensen tbc
  • Ieder jaar sterven ruim 1,7 miljoen mensen aan de gevolgen
  • De meeste slachtoffers zijn tussen de 14 en 44 jaar oud
  • Samen met hiv/aids en malaria vormt tbc de top drie van meest dodelijke infectieziekten
  • Dit is onnodig, want voor een relatief klein bedrag kan een patient genezen

Lees meer op tuberculose.nl

Laat tbc niet winnen, zorg dat er altijd een hogere groene score is: het aantal patienten dat u heeft genezen van tbc. U kunt dan hun hoopvolle en mooie levensverhalen lezen, een verhaal en leven dat een kans krijgt dankzij uw hulp! Wacht niet langer, iedereen kan genezen.

Stop TBC – Iedereen kan genezen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen