Verzekerde Zilveren Kruis Achmea kiest steeds vaker voor zorgbemiddeling

Array

arnevandenboomlrVerzekerden van Zilveren Kruis Achmea kiezen steeds vaker voor zorgbemiddeling. Bemiddelde Zilveren Kruis Achmea vorig jaar in het eerste kwartaal 6.047 verzekerden naar een zorgverlener, de eerste drie maanden van dit jaar zijn al 8.556 verzekerden door Zilveren Kruis Achmea geholpen bij het vinden van een zorgverlener.Vanaf januari dit jaar worden klanten beloond als ze de verzekeraar bellen voor advies.De beloning geldt voorlopig voor negen behandelingen. Klanten komen bij die beste zorg terecht via de afdeling Zorgbemiddeling van Zilveren Kruis Achmea.

“Als beloning betalen wij hun verplichte eigen risico van 155 euro”, aldus Arné van den Boom, commercieel directeur Zilveren Kruis Achmea .

Zilveren Kruis Achmea is dit initiatief gestart om verzekerden naast snellere hulp nog beter te kunnen helpen bij het vinden van de beste behandeling. De behandelingen waar nu afspraken over gemaakt zijn, betreffen hernia, borstkanker, staar, incontinentie, liesbreuken en operaties aan galblaas, heup, meniscus en kniekruisband.
Achtergrond
In Nederland is de basisveiligheid van een ziekenhuis gegarandeerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Maar op basis van een groot aantal objectieve kwaliteitscriteria kan Zilveren Kruis Achmea ziekenhuizen verdelen in ‘goed, beter, best’. Daarbij wordt gekeken hoe ziekenhuizen scoren op elk van de negen veelvoorkomende behandelingen. Hieruit blijkt dat ziekenhuizen kunnen verschillen in kwaliteit. Zilveren Kruis Achmea verwijst haar klanten naar ziekenhuizen die als beste voor de gevraagde behandeling uit de bus kwamen.
Arné Van den Boom geeft aan dat dit uiteindelijk kosten bespaart. “De beste is meestal uiteindelijk de goedkoopste. Als een ziekenhuis het beste is in een bepaalde behandeling, hoeven mensen minder vaak terug voor een heroperatie. Als de behandelaar goed is, heb je bovendien minder complicaties en liggen patienten vaak korter in het ziekenhuis”, zegt Van den Boom. Als klanten hun eigen risico al eerder in het jaar hebben ‘opgemaakt’, ontvangen ze toch 155 euro terug omdat ze bewust een keuze voor kwaliteit hebben gemaakt. Wil de klant uiteindelijk toch naar een ander ziekenhuis, dan blijven ze daarin keuzevrijheid houden.

Zilveren Kruis Achmea zal periodiek het aantal behandelingen – waarbij verzekerden hun verplichte eigen risico terugkrijgen – uitbreiden. Hierbij blijft de keuzevrijheid voor de klant centraal staan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Verzekerde Zilveren Kruis Achmea kiest steeds vaker voor zorgbemiddeling"

  1. Prima initiatief, was voornemens om mijn rughernia te laten weghalen met een hernia operatie bij Iprenburg in Veenhuizen. Heb alleen begrepen dat zijn methode niet wordt vergoed? Hij is helaas wel de enige in Nederland die endoscopisch opereert. Kan het zijn dat Zilveren Kruis het nu gaat heroverwegen? Wel snel graag want ik trek het niet langer 🙁

Comments are closed.

Recente artikelen