Financieel directeur René van de Kieft PGGM-bestuurder met kwart miljoen

Array

vandekieftFinancieel directeur René van de Kieft verlaat per 1 september pensioenuitvoerder PGGM. Dat heeft de uitvoeringsorganisatie voor mensen in de sector zorg en welzijn vrijdag laten weten. Van de Kieft (45), tevens lid van de raad van bestuur, vertrekt om persoonlijke reden om zich elders verder te ontplooien. Dit gebeurt volgens een woordvoerder van PGGM op vrijwillige basis. PGGM verkeert net als Zorg en Welzijn in zwaar weer. De dekkingsgraad van het fonds is door verliezen op beleggingen gedaald naar 92 procent. Het minimaal vereiste niveau is 105 procent. Als gevolg van de problemen worden de pensioenen dit jaar niet geïndexeerd.

Van de Kieft (45), tevens lid van de raad van bestuur,  krijgt wel een vertrekpremie mee. Conform zijn arbeidsovereenkomst kan hij rekenen op een jaarsalaris, aldus de woordvoerder. „In de orde van grootte van 250.000 euro.” Een dergelijke afspraak valt ook binnen de code-Tabaksblat, meldt PGGM. Die code is een aantal jaren geleden opgesteld als richtlijn voor verantwoord ondernemen. Bonussen en salarissen vormen een belangrijk bestanddeel van de code.De afgelopen tien jaar was Van de Kieft verantwoordelijk voor Finance & Control, Operations en IT. Hij speelde ook een rol bij de splitsing van beleid en uitvoering die resulteerde in het ontstaan van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en uitvoeringsorganisatie PGGM.De pensioenuitvoerder heeft nog geen zicht op een opvolger voor Van de Kieft, zo liet de woordvoerder weten.De afgelopen tien jaar was Van de Kieft verantwoordelijk voor Finance&Control, Operations en IT. Hij speelde ook een rol bij de splitsing van beleid en uitvoering die resulteerde in het ontstaan van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en uitvoeringsorganisatie PGGM.

Zwaar weer
Bestuursleden van PGGM zien volledig af van hun variabele beloning over 2008. De pensioenuitvoerder heeft nog geen zicht op een opvolger voor Van de Kieft, zo liet de woordvoerder weten.

Recente artikelen