Humacare.nl levert HPV testen aan particulieren

Array

medisch-team-humacareVanaf vandaag kunnen vrouwen via Humacare.nl online een test bestellen waarmee zij zelf kan onderzoeken of zij besmet is met HPV, het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken.Zo kunnen vrouwen en meisjes erachter komen of het zin heeft zich te laten vaccineren. Met de thuistest kunnen zij, in alle privacy, zelf een uitstrijkje maken. Het uitstrijkje wordt opgestuurd en in een laboratorium onderzocht. De uitslag met een deskundig vaccinatie-advies krijgt de vrouw dan via een persoonlijke internetpagina. Als ze nog meer advies wil, kan ze gebruik maken van een telefonisch consult.
HumaCare is een stichting die zich bezig houdt met informatieverstrekking rondom het humaan papillomavirus, baarmoederhalskanker en HPV vaccinatie. Door de grote gevolgen van baarmoederhalskanker op vrouwen en hun omgeving, is het belangrijk op de hoogte te zijn van mogelijke oorzaken van het ontstaan van baarmoederhalskanker. Gelukkig wordt er veel onderzoek naar HPV en baarmoederhalskanker gedaan en komen nieuwe ontwikkelingen regelmatig in de media. Via deze website verstrekt HumaCare actuele en betrouwbare informatie, samengesteld door onderzoekers en gynaecologen die gespecialiseerd zijn in deze onderwerpen.Naast het verstrekken van informatie, geeft HumaCare advies aan vrouwen die zich afvragen hoe het zit met hun eigen gezondheid en het nut van HPV vaccinatie. HumaCare biedt de mogelijkheid om via deze website een gebruiksvriendelijke zelfafnametest (ook wel Thuistest genoemd) te bestellen waarbij je zelf in alle privacy de test uitvoert dat vervolgens door professionals in een laboratorium wordt onderzocht op de aanwezigheid van HPV. Op basis van de uitslag verstrekt HumaCare, onder begeleiding van gynaecologen, een persoonlijk advies over de uitslag van de test, het nut van HPV vaccinatie, en eventuele vervolgstappen.Vrouwen die vanwege hun leeftijd (ouder dan 16 jaar) niet in aanmerking komen voor HPV vaccinatie via het rijksvaccinatieprogramma, wordt de mogelijkheid geboden zich voorafgaand aan HPV vaccinatie te laten testen op de aanwezigheid van HPV.

De test is bedoeld voor meisjes en vrouwen vanaf 16 jaar die benieuwd zijn of ze ooit besmet zijn geraakt met HPV. De test kost zo’n 98 euro en is te bestellen via de website humacare.nl.

Dr. Bram ter Harmsel, gynaecoloog iconvideo
Bram ter Harmsel is sinds 1995 als gynaecoloog werkzaam bij de Reinier de Graaf Groep met als specialisatie oncologische gynaecologie, cervixpathologie en vulvapathologie. Bram ter Harmsel promoveerde in 1998 op het proefschrift met als onderwerp ‘HPV, voorstadia en het ontstaan van baarmoederhalskanker”.
In samenwerking met het VU Medisch Centrum Amsterdam en het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam is Bram ter Harmsel verantwoordelijk voor onderzoek op het gebied van humaan papillomavirus-vaccinatie en cervixpathologie. Bram ter Harmsel heeft een uitgebreide ervaring met het behandelen van vrouwen met baarmoederhalskanker of voorstadia daarvan en heeft daarover gepubliceerd in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften. Hij verzorgt daarnaast lezingen voor onder andere gynaecologen, huisartsen en apothekers.
Dr. Ruud Bekkers, gynaecologisch oncoloog videofragment
Ruud Bekkers is als gynaecologisch oncoloog werkzaam in het Universitair Medisch Centrum St Radboud. Dagelijks behandelt hij vrouwen met kanker van de geslachtsorganen, waaronder baarmoederhalskanker. In 2003 promoveerde hij op het onderwerp ‘HPV en de behandeling van CIN’ (voorstadia). Sinds 2003 specialiseerde Bekkers zich verder in de gynaecologische oncologie, onder andere door een fellowship in Melbourne, Australie.
Momenteel begeleidt Ruud Bekkers een aantal promovendi bij hun onderzoek naar HPV en baarmoederhalskanker. Ruud Bekkers geldt in Nederland als een van de experts op dit gebied. Daarnaast was hij een van de eersten in Nederland die vrouwen met baarmoederhalskanker per kijkoperatie opereerde. Bekkers schreef twee boeken en vele artikelen over zijn vakgebied en de specialisaties HPV en baarmoederhalskanker. Hij verzorgt daarnaast lezingen voor onder andere gynaecologen, huisartsen en apothekers.
Drs. Lotte Nuyten, arts
Lotte Nuyten werd in Nijmegen opgeleid tot arts. Na de opleiding werkte zij enkele jaren als tropenarts in Kwazulu in Zuid Afrika. Bij terugkomst specialiseerde ze zich als vertrouwensarts. In deze functie deed ze veel ervaring op in het communiceren met ouders en kinderen. Sinds 2008 is zij actief betrokken bij HPV vaccinatie onderzoek bij meisjes van 9 tot 15 jaar in Nijmegen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

3 thoughts on "Humacare.nl levert HPV testen aan particulieren"

  1. Het is een belangrijke stap vooruit dat de thuistest er is. Van de bijna 100 vrouwen die jaarlijks aan BMHK overlijden heeft meer dan de helft zich niet (tijdig) gemeld voor het bevolkingsonderzoek. Hopellijk kan met deze zelftest een deel van die narigheid worden opgelost. Daarmee is dan tevens weer een zoveelste (dubieus) argument voor de HPV-vaccinatie van tafel.  En voor wie misschien toch nog het idee heeft om die vaccinatie te gaan halen: lees eerst het boek BAARMOEDERHALSKANKER van Desiree Rover, dan word je wijzer. Het boek ligt nu in de boekhandel, misschien spaar je er zelfs die 98 euro voor de test mee uit!

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    @ W. Jansen

    Waarom is het dan zo’n belangrijke stap? Iedere vrouw wordt vanaf haar dertigste 1 keer in de 5 jaar opgeroepen voor het maken van een uitstrijkje. Dat wordt vergoed door de zorgverzekering.

    1 keer in de 5 jaar voldoende om baarmoederhalskanker tijdig op te sporen. En dan kun je natuurlijk ook altijd tussendoor een afspraak maken met de huisarts voor een uitstrijkje.

    Wat is het nut dan van die thuistest, 2 weken wachten op de uitslag te krijgen die goedkoper en sneller via de huisarts kan laten doen. Ik zie alleen het nut voor Humacare, maar dat ter zijde!

  3. Er is niets tegen de thuistest als de overheid die aanbiedt aan vrouwen die om wat voor reden dan ook niet zijn komen opdagen bij het bevolkingsonderzoek, maar bij dit particuliere initiatief krijg ik toch een nare smaak in de mond.Een telefonische consult?
    Natuurlijk dient dit alles maar één doel:vrouwen overhalen om zich te laten vaccineren.
    Nog meer reclame voor het vaccin. Kassa!!

Comments are closed.

Recente artikelen