Voorlichtingsavond over hooikoorts in Amsterdam

0
270

MediStart organiseert voorlichtingsavond op dinsdag 21 april 2009
hooikoorts-paardebloemenDinsdag 21 april 2009 organiseert MediStart een voorlichtingsavond voor hooikoortspatienten in Amsterdam. Op deze avond worden patienten voorgelicht over de oorzaak van hooikoorts en de behandeling daarvan. Veel hooikoortspatienten hebben hun aandoening niet goed onder controle. Dit komt door te weinig kennis over de oorzaak van hooikoorts en over de mogelijkheden om de hooikoorts onder controle te houden. De avond vindt plaats in het Mercure Hotel Amsterdam aan de Oude Haagseweg 20 te Amsterdam. De toegang is gratis, maar er wordt wel gevraagd aan bezoekers om zich van tevoren in te schrijven via www.hooikoorts.info/amsterdam.

De sprekers op deze avond zijn KNO-arts dr. Francis Burgersdijk, werkzaam in het Slotervaart Ziekenhuis en bioloog mw. dr. Letty de Weger, werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Doel voorlichtingsavond
Het doel van de avonden is dat bezoekers meer te weten komen over wat hooikoorts nou precies veroorzaakt en wat eraan gedaan kan worden om van de klachten af te komen.

Goed voorgelichte patienten kunnen beter met hun huisarts praten over de klachten en over de juiste aanpak om de klachten tot een minimum terug te brengen of zelfs helemaal niet meer te krijgen. Voor de huisarts is er meer tijd om dieper op de materie in te gaan als de patient al veel weet.

Door het organiseren van deze voorlichtingsavond informeert MediStart patienten over de oorzaak en behandeling van hooikoorts. Deze avonden zijn een verlengstuk van de websites waarmee MediStart het grote publiek voorlicht over verschillende ziektes en aandoeningen, waaronder dus hooikoorts. Op de website www.hooikoorts.info kan iedereen meer lezen over hooikoorts.

Meer voorlichtingsavonden
In andere delen van het land worden ook voorlichtingsavonden georganiseerd. Voor nadere details over deze avonden en voor meer informatie over hooikoorts, verwijzen wij u naar de website www.hooikoorts.info.