Limburg wil reanimatieonderwijs op al haar middelbare scholen

Array

reanimatieWekelijks overlijden 300 mensen aan een acute hartstilstand. Dat is te voorkomen indien de bevolking op grote schaal leert reanimeren. Dan kan een familielid of omstander gedurende de eerste pak weg zes minuten hartmassage aanbieden (30 keer en dan twee maal mond op mond beademing) totdat de ambulance-verpleegkundige is gearriveerd.

De provincie Limburg streeft daarom ernaar dat alle scholieren van middelbare scholen leren met reanimeren en omgaan met AED’s. De grote gangmaker voor dit reanimatie onderwijs is verpleegkundige, juriste en promovendus Petra Schuffelen. Zij geeft met succes deze lessen met steun van de Universiteit Maastricht.

Al deze kennis bracht zij over op 8 april tijdens het congres Recente Ontwikkelingen in het gezondheidsonderwijs in beleid, veld en onderzoek op middelbare scholen en het MBO in beleid, veld en onderzoek. Dat vond plaats op het Prisma College te Breda en trok 140 deelnemers van GGD’en en middelbare scholen.

Voor aanvullende informatie over het congres kunt u contact opnemen met congresvoorzitter Rob de Leeuw [email protected]. U treft de Power Point presentaties (ook die van Petra Schuffelen) van het congres aan op www.integratedcare.nl, doorklikken op presentaties van gehouden congressen. Surf ook eens naar www.6minuten.nl.
Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen