Nieuwbouw Abrona Gezondheidscentrum en appartementen ouderen op Sterrenberg gestart

Array

gezondheidscentrum_abronaDe bouw van het Gezondheidscentrum en de appartementen voor ouderen in de nieuwe wijk Sterrenberg op het voormalige gelijknamige instellingsterrein van Abrona is begonnen. Op de plek van de oude crèche is een begin gemaakt aan de fundering van het gebouw dat straks zal dienen als Gezondheidscentrum en als woonplek voor clienten.Op het voormalige instellingsterrein Sterrenberg van Abrona in Huis ter Heide worden 480 nieuwe woningen gebouwd. 400 daarvan zijn bestemd voor de reguliere markt. Op 80 kavels zullen 264 clienten van Abrona een woning krijgen.

Er is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie. Een groot gedeelte van de huidige bewoners van locatie Sterrenberg krijgt de komende jaren nieuwe buren. Namelijk de huurders en kopers van de 400 woningen die voor de vrije markt beschikbaar komen. Op 28 juni 2007 hebben Abrona en projectontwikkelaar Volker Wessels de Ontwikkelings Realisatie Overeenkomst getekend voor de realisatie van de nieuwe woonwijk op locatie Sterrenberg. Abrona is met dit project de eerste in haar soort met een Europese aanbesteding.

Planning
De nieuwe wijk voorziet in een woningaanbod voor iedereen; van bereikbare huur- tot luxe koopwoningen. Met het oog op de toekomst is aandacht besteed aan de inwisselbaarheid van woningen voor markt- en zorgdoelgroepen. Dit jaar is Volker Wessels gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk.

Verhuur en verkoop
De verhuur en verkoop van de sociale woningen zal gaan via de gemeente Zeist. Voor meer informatie over de bouw en de verkoop van de woningen klikt u hier.
U kunt een goede indruk krijgen van de nieuwe situatie door het bekijken van dit filmpje. (Hiervoor is een zogenaamde flash-player nodig).

Stand van zaken
In eigen beheer is inmiddels gestart met de bouwvoorbereidingen voor de bouw van Boerderij Abrona en de nieuwbouw van woonvoorziening Orbis. Niet alle huidige bewoners van Orbis blijven op locatie Sterrenberg wonen. Daarom loopt de bouw op locatie Sterrenberg parallel aan de bouw van een nieuwe Orbis locatie in Scherpenzeel. Dit project zal direct na de bouwvakvakantie starten en gelijktijdig worden opgeleverd met Nieuw Orbis op locatie Sterrenberg.

090409 start bouw Gezondheidscentrum.pdf

gezondheidscentrum Abrona.JPG

Bron: Abrona

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen