RIVM registreert en beoordeelt 162 verschijnselen na HPV-vaccinatie (meldperiode 2-3-09 t/m 3-4-09)

Array

hpv, vaccinatie hpv, vaccinatie, vaccin hpv, hpv virus, baarmoederhalskanker, hpv prik, hpv inenting, hpv bijwerkingen, hpv bijwerkingen, baarmoederhalskanker vaccinatieIn opdracht van de overheid registreert en beoordeelt het RIVM de mogelijke bijwerkingen van vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma. Ook de mogelijke bijwerkingen van de HPV-vaccinaties horen hierbij. In onderstaande tabel staat een overzicht van gemelde verschijnselen bij het RIVM, die na HPV-vaccinatie zijn opgetreden. De meldperiode loopt van 02-03-2009 tot en met 03-04-2009. Alle verschijnselen die bij het RIVM gemeld worden zijn in dit overzicht opgenomen. Hierbij wordt geen rekening gehouden met het feit of de gemelde reactie ook werkelijk veroorzaakt wordt door de prik. Immers, niet alles wat optreedt ná een vaccinatie, wordt ook veroorzaakt door de vaccinatie.
Verschijnselen na HPV-vaccinatie (meldperiode 2-3-09 t/m 3-4-09)

Ziekterubriek:

Aantal:

lokaal  25

koorts  20

malaise  27

maagdarmklachten  13

luchtwegklachten  11

huidverschijnselen 14

infectieziekte  5

menstruatieklachten  3

flauwvallen 21

neurologisch beeld  5

overig  2

aangehouden*  16

Totaal: 162

* Dit zijn de meldingen die nog nader bekeken moeten worden. Zodra duidelijk is welke diagnose gesteld kan worden, zullen deze meldingen aangepast en in de tabel verwerkt worden.
Meldgraad
In de meldperiode zijn 181.562 prikken toegediend. De meldgraad na 5 weken campagne is 9,4 gemelde reacties per 10.000 gevaccineerde meisjes. Ter vergelijking: tijdens de vaccinatiecampagne tegen meningokokken C was de meldgraad 5 per 10.000 gevaccineerde kinderen.

Ziekenhuisopnames
Over de eerste 5 weken van de HPV campagne zijn er via de bijwerkingenregistratie 165 meldingen ontvangen, waaronder 3 ziekenhuisopnames. Bij 1 van deze opnames is er een mogelijk verband met de vaccinatie, bij de overige twee is dit verband onwaarschijnlijk.

Acute incidenten
Dit zijn meldingen van gebeurtenissen die direct vóór of ná de prik op de priklocatie plaatsvinden.Het betreft tot nu toe 448 meisjes. Er vielen 144 meisjes flauw, de overigen voelden zich duizelig, zagen zwarte vlekken, waren misselijk e.d. Tijdens hun val hebben 11 meisjes zich bezeerd. In 4 gevallen zijn de meisjes door het aanwezige ambulancepersoneel verzorgd.De meldgraad van deze acute incidenten is 3,8 per 1.000 gevaccineerde meisjes. Ter vergelijking: tijdens de vaccinatiecampagne tegen meningokokken C was deze meldgraad2,3 per 1.000 gevaccineerde kinderen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "RIVM registreert en beoordeelt 162 verschijnselen na HPV-vaccinatie (meldperiode 2-3-09 t/m 3-4-09)"

  1. Een interessant overzicht van de (mogelijke) bijwerkingen op zeer korte termijn! Immers, het overzicht beperkt zich noodgedwongen tot de eerste paar weken van de vaccinatiegolf. Het is natuurlijk ook helemaal niet zeker dat er (ernstige) bijwerkingen aan het vaccin zitten. Maar dat de eventuele bijwerkingen, vooral die op de middellange en lange termijn volslagen onbekend zijn is een vaststaand feit. Is trouwens ook toegegeven door de voorzitter van de GR.  Kan ook niet anders wanneer een vaccin als het onderhavige nog in het experimentele stadium verkeert. Het probleem daarbij is echter dat er een heel goed en veel goedkoper alternatief voor dit HPV-vaccin bestaat in de vorm van het bevolkingsonderzoek. Dat dit prima systeem nu zelfs door de promotie van deze  inenting wordt doorkruist is bedenkelijk. Bovendien hebben we het over een medicijn in de experimentele fase dat niettemin op wereldschaal alvast wordt toegepast. Dat heeft niks meer met gezondheid maar alles met harde commercie te maken. Blijken  in een later stadium ernstige klachten te ontstaan dan in er geen houden meer aan. Maar onze overheid heeft gekozen en er blijken toch, getuige alle enthousiaste berichten in sommige media, nog heel wat makke schapen over de dam te kunnen worden gelokt, met iPods, stickers en voorbarige beloften door dubieuze wetenschappers. (Want die zeggen binnenskamers heel andere dingen over het vaccin, met veel meer twijfel.) En dan hebben we in Nederland natuurlijk ook nog maar pas met de eerste ronde te maken gehad.  Iedere arts weet dat na de tweede en derde ronde van een enting meer reacties gaan optreden. Dat weet men inmiddels in Groot Brittannie maar al te goed, al wordt die berichtgeving effectief afgeschermd. Hopelijk blijven de instanties zo openhartig met het aantal meldingen. Maar ….natuurlijk is dat voor mijn dochters nog steeds een goede reden om de komende tien a twintig jaar eerst maar eens die berichtgeving af te wachten en zich nauwgezet driejaarlijks te laten controleren inplaats van de farma-industrie aan een opstapje te helpen!

Comments are closed.

Recente artikelen