Groningse kinderen tekenen voor beweging met topsporters

Array

fc-groningen-euroborgOp woensdag 15 april zetten driehonderd Groningse kinderen in Euroborg hun handtekening onder een afspraak met topvoetballers van FC Groningen. Zij beloven twintig weken lang meer te bewegen en gezonder te eten. Deze dag vormt de aftrap voor ‘Bslim scoort voor gezondheid’, een initiatief van Menzis, het sportstimuleringsproject Bslim van de gemeente Groningen en FC Groningen. José van Schie, wethouder Sport van de gemeente Groningen, opent het project.

De dag bestaat uit een fitheidstest, een rondleiding door Euroborg en voetbalclinics. Aan het eind van de intake ondertekenen de kinderen een contract met één van de spelers van FC Groningen en beloven ze twintig weken lang aandacht te besteden aan een sportieve en gezonde leefstijl. Op school komen in diezelfde periode vijf thema’s over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. De kinderen sluiten het project af met een tweede fitheidstest, waarna ze een diploma krijgen.
Bslim: Buurtgerichte Sportieve Leefstijl Interventie Methode
Het sportstimuleringsproject Bslim wordt momenteel in negen wijken van de stad Groningen uitgevoerd. Bslim richt zich op het aanpakken van de volgende thema’s: beweging, voeding (indicatie overgewicht) en overlast. Met het project ‘Bslim scoort voor gezondheid’ willen Menzis, Bslim en FC Groningen invulling geven aan ‘sporten met toppers’, één van de speerpunten in het sportstimuleringsproject Bslim van de gemeente Groningen. Topvoetballers hebben een grote aantrekkingskracht op de jeugd en vervullen een voorbeeldfunctie voor deze jongeren die steeds minder bewegen.

Bslim en zijn partners
In Bslim werken meerdere organisaties samen, zoals het onderwijs, buurtsportwerk, Huis voor de Sport Groningen, gemeente Groningen en de GGD. Inzet van de gemeente Groningen is om onder de vlag van Bslim kinderen te stimuleren om meer te sporten en te bewegen, aandacht te schenken aan gezonde voeding en overgewicht te voorkomen. Ook fair play en jongeren plezier in het sporten en bewegen meegeven is een belangrijk doelstelling.

FC Groningen ziet dit project als één van de mogelijkheden om haar maatschappelijke betrokkenheid in de stad te realiseren. Door een koppeling met Bslim draagt de club bij aan het reduceren van gezondheidsachterstanden in de stad.

Menzis vindt de rol die voetbal in de samenleving speelt en de voorbeeldfunctie die voetballers hebben voor de jeugd belangrijk. Voor Menzis biedt dit de mogelijkheid om topsport voor enkelen, te vertalen in breedtesport voor velen. Menzis vindt het belangrijk dat mensen meer gaan sporten en bewegen. Bewegen is gezond en voorkomt overgewicht. Sport verbroedert, zorgt voor teamgeest en verbinding tussen mensen. Scoren geeft zelfvertrouwen en is goed voor de (sociale) activering.

Bron:Menzis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen