Sallandse huisartsen: Yes We Can…

Array

sokratesDe diabetespatienten in onze zorggroep hebben een betere HBA1C. Zij komen vaker terug voor controles. Alle huisartsen in de regio doen mee. Dit is het eerste initiatief van de huisartsen zelf. Woorden van deze strekking sprak Joop Blaauw, een ervaren huisarts in de regio Salland. Dat is het gebied Deventer en omgeving. Blaauw is kartrekker van de zorggroep Salland.

Vol trots presenteerde hij op 16 april de resultaten van zijn groep tijdens een bijeenkomst van 45 Sallandse huisartsen, medisch specialisten, zorgmanagers en zorginkopers. Salland zorgverzekeringen, met 100.000 verzekerden, had deze meeting georganiseerd. Ondergetekende had de eer de bijeenkomst te leiden en deelnemers als een Sokrates naïef te bevragen.

Wat mij opviel is het grote zelfvertrouwen, dat dit project heeft opgeleverd bij de Sallandse huisartsen. Zij zijn niet meer de amateurs die mogen aanschuiven bij transmurale projecten die anderen hebben bedacht. Zij zijn niet meer die kruiwagen met kikkers die alle kanten uitspringen.

De huisartsen straalden uit: Yes we can! Onder hun leiding gaat nu een stuurgroep van start van de zorggroep Salland, zorgverzekeraar Salland en Deventer Ziekenhuis om de chronische zorg verder te ontwikkelen. Want terecht zijn de Sallandse huisartsen trots op hun resultaten tot nu toe, maar er is nog veel te doen aan patient empowerment, ICT bekostiging en structurering van de chronische zorg. Tot zover dit bericht.

Op 3 juli vindt het congres Recente ontwikkelingen in de ketenzorg plaats. Dan komen ook de zorggroepen uitgebreid aan de orde. Minister Klink en Kaiser Permanente directeur Paul Wallace houden plenaire inleidingen. Wilt u deelnemen aan dit congres? Schrijf u dan in via www.integratedcare.nl doorklikken op nascholing.

Guus Schrijvers

Noot redactie: Guus Schrijvers is Hoogleraar Public health in het bijzonder Structuur en functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen
en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen