Wat moet ik met de Patiënt 2.0?

Array

zorg-20-poken

Op dinsdag 26 mei organiseert de NPCF een themamiddag over de invloed die het internet heeft en gaat hebben op het werk van patienten-/consumentenorganisaties (PCOs).Voor veel zaken, waarvoor de patient traditioneel bij u kwam, kan hij of zij nu op het internet terecht. Denk maar eens aan informatie over een aandoening of aan lotgenotencontact. Via Google is die informatie snel gevonden en waarom naar een lotgenotendag als het contact via bijvoorbeeld Hyves als vanzelf gelegd wordt. De PCO is haar traditionele monopolie min of meer kwijt. Dat vraagt om het nadenken over vragen als: waar zit onze (potentiele) achterban eigenlijk? Wat voor meerwaarde hebben wij te bieden? Welke rol kan ik spelen in het (online) netwerk van de ‘nieuwe’ zorgconsument?

Allemaal thema’s die aan de orde zullen komen. PCOs kunnen via allerlei web 2.0 toepassingen hun patienten ondersteunen. De mogelijkheden zijn divers en vaak simpel, maar ook nog onbekend.Doel van deze middag is u bekend te maken met de mogelijkheden en het gebruik stimuleren. U maakt kennis met leuke voorbeelden en toepassingen en gaat er zelf mee aan het werk. De opzet is (inter)actief, informeel, praktisch en laagdrempelig. Aanmelden kan tot 19 mei aanstaande. Iedereen die zich aanmeldt vóór vrijdag 8 mei ontvangt een gratis Poken, hét digitale visitekaartje van 2009.

Voor meer informatie over de inhoud van het programma kunt u terecht bij Marcel Heldoorn

Doelgroep: medewerkers van patienten-/consumentenorganisaties

Datum: 26 mei 13:30—17:00 uur

Locatie: Utrecht, meer info volgt

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen