ZKN & ISO kwaliteitskeurmerk voor Kliniek ViaSana

Array

viasana-2Kliniek ViaSana heeft het kwaliteitskeurmerk van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) en het ISO certificaat behaald. Deze keurmerken worden alleen uitgereikt aan klinieken die met succes aan een groot aantal eisen voldoen. ViaSana is hiermee een van de weinige klinieken die niet alleen aan de eisen van het ZKN voldoet maar ook aan de hoge internationale eisen van ISO 9001. Bijzonder omdat ViaSana naast plastische chirurgie en de behandeling van spataderen en liesbreuken met name orthopedische verzekerde zorg levert.

Client staat centraal

In klinieken met het ZKN & ISO keurmerk staat de client centraal. Alles is erop gericht dat deze zo min mogelijk ongemak ondervindt van de behandeling. Dit betekent dat de gemaakte afspraken worden nagekomen en de behandeling nooit langer duurt dan strikt noodzakelijk. Door het persoonlijke contact van client met de behandelend arts en het personeel is het mogelijk rekening te houden met individuele wensen. De client wordt niet alleen goed geïnformeerd over de ingreep, maar kan ook overleggen wanneer die het best kan worden uitgevoerd. Efficiente werkmethoden maken het mogelijk dat het aantal bezoeken aan de kliniek beperkt kan blijven, ook als ingewikkelde onderzoeken en behandelingen nodig zijn.

Eisen
De eisen die gesteld worden hebben daarnaast betrekking op de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie en de klanttevredenheid.

Alle processen en handelingen, zijn nauwkeurig beschreven en geprotocolleerd in een kwaliteitshandboek, waardoor de kans op fouten aanzienlijk lager is. Met beide keurmerken laat ViaSana aan de client, zorgverzekeraar en huisarts zien dat zij aan de vastgestelde eisen voldoet.

Jaarlijkse hertoetsing
Genoemde eisen zijn onder andere in samenspraak met de Inspectie voor de Gezondheidszorg opgesteld. Het onafhankelijke instituut KIWA-certificatie en Keuringen borgt het certificeringproces. Eenmaal per jaar vindt op basis van de normen van de ZKN en de ISO een hertoetsing plaats. Op deze wijze blijft de kwaliteit van gecertificeerde instellingen ook in de toekomst gegarandeerd.

Uitreiking
De kwaliteitskeurmerken zijn op donderdag 16 april door Johan de Bruin (Algemeen Directeur) en Klaas van der Heijden (Medisch Directeur) in ontvangst genomen.

Kliniek ViaSana
Kliniek ViaSana is een IMSZ (Instelling voor Medisch Specialistische Zorg) die is gespecialiseerd in orthopedie, plastische chirurgie en vaatchirurgie. Patienten kunnen hier “de weg naar gezondheid” (in het latijn: via sana) op een snelle en aangename wijze afleggen. Dankzij de kleinschalige opzet van de kliniek kunnen zij rekenen op veel persoonlijke aandacht, kwaliteit en service.

ZKN & ISO
Alle toetsingseisen zijn ook na te lezen op de website van de ZKN www.zkn.nl. Dit keurmerk vormt voor de clienten een garantie dat er volgen strikte normen en werkwijzen gewerkt wordt en dat kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen.

Recente artikelen