MRSA in verpleeghuis Vita Nova in Oss

Array

mrsaDertien bewoners van verpleeghuis Vita Nova in Oss worden vanaf dinsdag tijdelijk ergens anders verzorgd. Ze hebben de mrsa-bacterie opgelopen en moeten apart van niet-besmette clienten worden behandeld. De groep wordt tijdelijk opgenomen in het Kruisherenklooster in Uden. De verhuizing is volgens locatiemanager Jan Hupkens nodig omdat enerzijds de clienten in Uden beter te behandelen zijn en anderzijds kunnen dan de twee afdelingen op Vita Nova, waar de mensen al in afzondering werden verzorgd, grondig worden gereinigd. De besmetting van zo’n twintig clienten en medewerkers met de ziekenhuisbacterie, zoals de msra-bacterie in de volksmond wordt genoemd, werd eind februari ontdekt in Vita Nova. Ook in het nabijgelegen verzorgingshuis Katwijk, waar personeel van Vita Nova werkt, werd enkele weken geleden de mrsa-bacterie ontdekt. In Katwijk is de besmetting volgens Hupkens onder controle. 

Op zijn vroegst kunnen zij over drie weken weer terugkeren naar Oss. Clienten worden wekelijks getest op de mrsa-bacterie. Wanneer zij drie weken negatief zijn getest, mogen ze weer terug. ziek. Vita Nova valt onder BrabantZorg. Deze organisatie heeft voor de zekerheid ook onderzoek verricht op de lokatie Katwijk. Een aantal personeelsleden werkt op beide verpleeglokaties.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen