WHO: besmetting virus van mens op mens, reisadvies aangepast

0
226

buitenlandDe varkensgriepvariant verspreidt zich van mens op mens.De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dat geconcludeerd. De WHO maakte het dinsdag op een persconferentie bekend. De organisatie stelt dat het niet nodig is op te roepen tot reisbeperkingen. Klik op de kaart voor een actuele situatie van het griepvirus.

View H1N1 Swine Flu in a larger map

Het reisadvies voor Mexico van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de rubrieken ‘Samenvatting’ en ‘Actualiteiten’ gewijzigd. Niet-essentiele reizen naar Mexico worden momenteel ontraden.

Actualiteiten

Varkensgriep
In Mexico is in een aantal staten, inclusief Mexicostad, een griepvirus (‘varkensgriep’) uitgebroken. In verband hiermee worden momenteel alle niet-essentiele reizen naar Mexico ontraden.

De Mexicaanse autoriteiten adviseert mensen om grote groepen te vermijden, geen handen te schudden of welkomstkus te geven en de metro niet te gebruiken. Houd minimaal twee meter afstand van andere personen en was uw handen regelmatig met water en zeep. Reizigers moeten onmiddellijk een arts consulteren indien zij symptomen van griep vertonen.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf en van de desbetreffende touroperator om een reis naar Mexico al dan niet te laten doorgaan. Voor vragen over consequenties als gevolg van het annuleren van de reis, kunt u contact opnemen met uw reisbureau of reisverzekeraar.

Voor meer informatie over ‘varkensgriep’ en grieppandemie kunt u de websites: RIVM vragen over ‘varkensgriep’ of MinVWS vragen over grieppandemie raadplegen.

  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Bezuidenhoutseweg 67
  • Postbus 20061
  • 2500 EB Den Haag
  • Tel.: 070-3 486 486
  • Fax: 070-3 484 848
  • Internet: www.minbuza.nl