WHO: Alarmfase 5 voor Mexicaanse griep

Array

who1De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de alarmfase voor de Mexicaanse griep verhoogd van 4 naar 5. Daardoor moeten virusonderzoekers over de hele wereld zich volledig richten op het maken van een vaccin. Fabrikanten van antivirale middelen als Tamiflu wordt gevraagd de productie te verhogen.

De nieuwe fase is aangekondigd om 21.00 uur tijdens een wereldwijde telefonische persconferentie, die werd eerder aangekondigd door de WHO. Dr Margaret Chan, de WHO-directeur-generaal zal een mondiale persconferentie om 22.00 uur om nieuwe ontwikkelingen aan te kondigen over de situatie van de mexicaanse griep.

Het is onduidelijk of er vanavond sprake was van een spoedvergadering van de commissie, maar BNO Nieuws heeft eerder gemeld dat een bijeenkomst werd verwacht. De verwachting was dat het laat vandaag of begin op donderdag. De aankondiging volgt op een WHO-conferentie waar een gesprek met groep van wetenschappers uit de hele wereld  hun visie gaven over de nieuwe aanpak van het H1N1-virus.fase-5Het is de eerste keer dat de World Health Organization fase 5 gebruikt. De eerste grieppandemie met de Hongkong griep in 1968 leidde tot de door van 1 miljoen mensen.

De hoogste alarmfase is 6.Dan is sprake van een wereldwijde epidemie. De WHO gaat naar fase 5 omdat er duidelijke aanwijzingen zijn dat het virus zich verder over de wereld verspreidt.

In Nederland verandert het verhogen van de alarmfase niets aan de maatregelen die al zijn getroffen.

Bron: BNO News & WHO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen