Omroep Friesland: “Ongeluk Apeldoorn was Opzet”

Array

aanslag-apeldoornOm 15.45 uur is er een persconferentie over het ongeluk/aanslag in Apeldoorn tijdens de viering van Koninginnedag. De NOS en RTL 4 en RTL 7 zullen de persconferentie live uitzenden.  De gewonden zijn overgebracht naar het Lucas ziekenhuis van de Gelre Ziekenhuizen. Even voor het middaguur werd Apeldoorn opgeschrikt door een beschadigde Suzuki Swift, die met hoge snelheid door de hekken is gereden,  extra gas  gaf  en  zich daarna boorde  in het monument De Naald.  Op dat moment reed de koninklijke familie met een bus op de plek van het incident. Er is volop speculatie of het hier om een ongeluk gaat, maar de geruchten worden steeds sterker dat om een aanslag gaat . Volgens ooggtuigen zou het om een blonde man gaan. Er is ook sprake van een tweede dader die uit de auto is gesprongen. De man is ernstig gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens Omrop Fryslan, dat toevallig iemand met een zendertje had rondlopen bij de burgemeester, heeft de bestuurder toegegeven dat het ‘opzet is’.

By it slimme auto-ûngelok op Keninginnedei yn Apeldoarn wie opset yn it spul. Boargemaster De Graaf fan dy stêd hat dat tongersdei sein tsjin de organisaasje fan Keninginnedei.

De boargemaster die dizze útspraak achter sletten doarren. Omdat ien fan de organisatoren, in Fries-om-utens, in senderke fan Omrop Fryslân op hie, koe Omrop Fryslân dizze útspraak hearre en opnimme. Letter op Keninginnedei wurde mear details bekend makke oer it auto-ûngelok.

De boargemaster fertelde de organisatoren dat de bestjoerder fan de swarte auto tsjin de plysje sein hat dat hy ‘mei opsetsin’ it ûngelok feroarsake hie. Watfoar opsetsin krekt is noch net bekend. Oft er de Keninklike famylje echt reitsje woe of dat er wat oars fan doel wie, is ek net bekend. De man sels is swier ferwûne rekke.

UPDATE: het aantal gewonden is opgelopen naar 21 waarvan 6 zwaargewond

UPDATE: De dader komt uit vermoedelijk uit Velp.

UPDATE: de dader had het draaiboek van de viering in Apeldoorn

UPDATE: Inval in een woning aan de Burchtgracht in Huissen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen