Medicalfacts gaat qurificeren

Array

mfadresbarcodeMedicalfacts gaat inschrijf gegevens en andere gegevens om je voor iets in te schrijven qurificeren. Door gebruik te maken van  QR Codes maken we de inhoud nog interactiever. QR Codes zijn 2 dimensionale barcodes die snel en eenvoudig ingescand kunnen worden met de fotocamera van bijna iedere moderne mobiele telefoon. De code wordt dan omgezet (“dequrificeren” genoemd) in (interactieve) tekst en/of een link.

QR Codes zijn ontwikkeld door Denso-Wave in 1994 en razend populair in Japan waar je ze overal tegenkomt.  Bijvoorbeeld: je bent op je werk en ziet iets op medicalfacts wat je interesse heeft. Je hebt op dat moment niet de tijd om even een notitie te maken om er later op terug te komen. Je pakt je mobiele telefoon, scant de QR Code en je krijgt direct meer informatie en een link naar een bijbehorende website waar je direct kaarten kunt bestellen ok kan inschrijven. Je hoeft dus niets over te typen of te onthouden en omdat QR Codes erg klein kunnen zijn, bespaart dit veel ruimte en is erg efficient.

Nut van QR codes in de zorg
Een QR-code zorg er namelijk voor dat een fysiek object gelinkt wordt met bepaalde media. Je kan hier allerlei zaken in een ziekenhuis mee labelen. Een QR-code op elke sleutel in een dikke sleutelbos kan tijd helpen de juiste sleutel te vinden.  Eind vorig jaar is het Voedingscentrum de QR-code gaat inzetten om mensen die in de supermarkt staan te waarschuwen tegen vetmakers. De code wordt op 1500 communicatie-uitingen van het Voedingscedntrum door heel Nederland geplaatst en is onderdeel van de campagne “Het nieuwe eten”. De consument kan de code scannen met zijn mobiele telefoon en wordt dan geleid naar een mobiele website met informatie over en tips voor een gezonder eetpatroon. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt namelijk dat een derde van de Nederlanders gezonder wil eten, maar niet weet hoe.

Hoe werkt de QR-code?

QR-codeJe ziet de QR-code staan.
QR-codeJe opent de scansoftware op je mobiel en maakt een scan van de QR-code met de camera op je telefoon.
QR-codeVia deze scan krijg je een weblink waarmee je automatisch wordt doorgelinkt naar een mobiele site met informatie.
Download hier de software voor je mobiele telefoon om te qurificeren
Er zijn diverse barcode scanners verkrijgbaar. De beste zijn die van Upcode en i-nigma, en gratis te installeren via deze links:
www.upcode.fi
www.i-nigma.mobi

Klik op de link en je toestel wordt automatisch herkend. Volg de instructies voor installatie. Na installatie kun je de scanner meestal terugvinden in het menu ’toepassingen’ of ‘applicaties’ van je telefoon, of raadpleeg de handleiding van je toestel.

Open de applicatie, richt de camera van je toestel op de code – als het goed is krijg je een URL (website adres te zien). Klik hierop en je wordt vanzelf doorgestuurd.

Hoewel alle leveranciers van software voor mobieltjes proberen hun diensten voor zoveel mogelijk toestellen te optimaliseren, kan het zijn dat jouw toestel niet wordt ondersteund. Op de PC website van de leveranciers van de scanner-software kun je vinden voor welke toestellen de software verkrijgbaar is. Ga via je computer naar:
www.upc.fi/en/upcode/suitablephones/

of
www.i-nigma.com/personal/devices.asp

Op deze website kan men zelf QR-codes aanmaken: qurify.com/nl/
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen