Persbericht Apeldoorn over gewonden, condoleanceregister en persconferentie

Van de tien gewonden zijn inmiddels vier gewonden ontslagen en liggen er nog zes gewonden in ziekenhuizen in het land.
Informatie gezondheidstoestand gewonden
koninginnedag-dramaVan de tien gewonden zijn inmiddels vier gewonden ontslagen en liggen er nog zes gewonden in ziekenhuizen in het land. Een vrouw die sinds donderdag in zeer kritieke toestand verkeerde, is nog altijd ernstig gewond, maar wel iets stabieler.  De andere gewonden zijn twee vrouwen, één man en twee kinderen. De kinderen, twee meisjes van 8 en 16 jaar, maken het goed. De situatie van één gewonde is dermate verbeterd, dat deze naar verwachting binnenkort naar huis mag. Van vijf mensen is de situatie op dit moment onveranderd. De aanslag tijdens Koninginnedag kostte aan zeven mensen het leven, zes omstanders en de bestuurder van de auto. Er liggen nog zes slachtoffers van het drama op Koninginnedag in het ziekenhuis. Zo heeft burgemeester De Graaf op een persconferentie laten weten.

Stadhuis gehele week geopend voor tekenen condoleanceregister
In de Burgerzaal van het stadhuis in Apeldoorn bestaat tot en met vrijdag 8 mei 2009 de gelegenheid tot het tekenen van het condoleanceregister. Dit geldt dus ook voor dinsdag 5 mei 2009. De Burgerzaal is hiervoor op deze dagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur.Persconferentie 5 mei 2009 12.00 uur stadhuis Apeldoorn (raadzaal)
Burgemeester de Graaf van Apeldoorn maakt op dinsdag 5 mei 2009 het programma bekend voor de herdenkingsbijeenkomst naar aanleiding van de gebeurtenissen op Koninginnedag 2009. Deze herdenking wordt op vrijdag 8 mei 2009 gehouden in schouwburg Orpheus te Apeldoorn onder leiding van Jacobine Geel. Schouwburg Orpheus is vrijdag het decor van een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de drama bij De Naald op Koninginnedag.

De herdenkingsbijeenkomst begint om 20 uur en is onder meer uit veiligheidsoverwegingen alleen voor genodigden. De gemeente verwacht zo’n duizend genodigden onder wie koningin Beatrix,  minister-president Balkenende, prins Willem-Alexander, prinses Máxima. Ook prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven geven acte de présence, evenals premier Balkenende, de vice-premiers Bos en Rouvoet, minister van Binnenlandse Zaken Ter Horst en minister van Defensie Van Middelkoop. Omdat ook onder de Antilliaanse gemeenschap in Nederland een dodelijk slachtoffer is gevallen, zal Paul Commencia, de vertegenwoordiger van de Antillen in Den Haag, bij de herdenking zijn.

Vandaag vinden besprekingen plaats over de precieze invulling.Er worden grote schermen in op het marktplein in Apeldoorn geplaatst,  zodat ook niet-genodigden de bijeenkomst kunnen volgen. Orpheus zal voor de vervallen voorstellingen nieuwe speeldata zoeken.Voor andere belangstellenden is de bijeenkomst in de schouwburg op een groot videoscherm op het Marktplein te volgen. Daar is plaats voor ongeveer 10.000 kijker

Morgen komt er meer informatie op de website van de gemeente Apeldoorn